Kaat uit Ingelmunster verkoopt smoothies voor stage

Kaat Neerinck (links) en Viv Callewaert in 't Smoothiekarretje. (foto FODI)
Redactie KW

Tot het laatste weekend van september kan je nog terecht bij ‘t Smoothiekarretje van Kaat Neerinck en nicht Viv Callewaert aan ‘t aarbei-au-tomaatje in de Oostrozebekestraat 287a, nabij de rotonde aan het vroegere café ‘t Vliegend Paard.

Sinds begin augustus vind je ‘t Smoothiekarretje terug langs de baan Oostrozebeke-Ingelmunster. De bezielster van dit project is Kaat Neerinck (20), dochter van Geert en Els Neerinck-Dendauw. Kaat start volgend schooljaar haar derde en laatste jaar ergotherapie aan Howest in Kortrijk.

“Samen met mijn ouders heb ik dit project op poten gezet. De uitvoering ervan doe ik samen met mijn nichtje Viv Callewaert uit de Gentstraat. Viv is 15 jaar en start in september in het derde middelbaar de opleiding dierenzorg. ‘t Smoothiekarreke is de naam van mijn verfrissend zomerproject”, glimlacht Kaat. “Ik koos voor deze naam omdat er bij mij enkel gezonde producten te verkrijgen zijn. Het karreke zelf hebben we aangekocht in Nederland bij een specifiek bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Dit leek ons de beste optie om alles zo hygiënisch mogelijk te laten verlopen, omdat we met voeding werken.”

Kaat somt de redenen op waarom ze met dit project begon.

Vakantie in eigen land

“Enerzijds heb ik ‘t Smoothiekarreke opgericht om mijn buitenlandse stage naar Zuid-Afrika te kunnen financieren, anderzijds is het voor mezelf een mooie leerschool om te kijken of het ondernemerschap iets voor mij is. Daarnaast zorgt ‘t Smoothiekarreke ervoor dat vakantie in eigen land, eigen streek ook leuk kan zijn. De palmbomen, de smoothies en de zitbanken zorgen voor dit vakantiegevoel maar dan coronaproef.”

“Ons smoothiekarreke staat elk weekend opgesteld aan ‘t aardbei-au-tomaatje in Ingelmunster. Je kan er zeven diverse, verfrissende en fruitige smoothies verkrijgen, waarvan vier op basis van sap en drie op basis van yoghurt. Voorlopig staan we met ‘t smoohiekarreke nog tot eind september op deze plaats om de mensen te verwennen met een heerlijke smoothie. Op die manier kan je ook na de zomervakantie nog wat nagenieten van de smoothies. Volgende zomer is dit zeker voor herhaling vatbaar en eventueel wordt het project verder uitgewerkt, maar dat is toekomstmuziek”, besluit Kaat. (Patrick D.)

De openingsuren: op vrijdag van 16 tot 20 uur, op zaterdag én zondag, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 19 uur. Info: 0472 47 26 26.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier