Kaartjes voor mensen in sociale instellingen

Redactie KW

Het bestuur van de jeugdraad van Oostkamp heeft een grootschalige kerstactie op touw gezet om de bewoners van rusthuizen en andere wooninstellingen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.

In Oostkamp hebben ze het met zijn allen al bewezen: er heerst solidairteit onder elkaar. Zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede lockdown waren er heel wat enthousiaste vrijwilligers die een brief of kaartje schreven voor de woonzorgcentra. Nu wil de jeugdraad nog een stap verder gaan.”

Handgeschreven kerstwensen

“We willen de jeugd van Oostkamp aansporen om een kerstkaart te schrijven of tekenen”, vertellen Sim Deeren en Hannah Van Eenoo. “Het doel is om al deze kerstwensen over te dragen aan de woonzorgcentra en andere zorginstellingen uit onze gemeente. Deze kerstkaarten, zelf ontworpen door de Jeugdraad, bezorgden wij reeds aan de jeugdverenigingen. Maar ook kinderen die niet in een jeugdvereniging zitten kunnen een kerstkaart ophalen in OostCampus.”

“We vragen aan iedereen om tegen 19 december alle geschreven kaartjes, tekeningen en brieven in de brievenbus te stoppen aan het Onthaal in OostCampus, of in de brievenbus aan de straatkant van de Siemenslaan. De kaartjes kunnen ook ingeleverd worden in de inleverbus van Bibliotheek-infopunt, van de bib in Ridefort of van de wijkbibliotheken.”

“Verbondenheid triomfeert”

De handgeschreven boodschappen zullen verdeeld worden aan de bewoners van WZC Ter luchte, WZC Sint Josef, De Kade – Klavervier, Het Valkennest, Beschut Wonen Oostkamp en Beschut Wonen Hertsberge. “ Dit project zal deugd doen voor wie zich de afgelopen maanden eenzaam heeft gevoeld. De actie biedt de kans om samen met alle jongeren uit Oostkamp te tonen wat we kunnen en dat verbondenheid triomfeert.” (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier