K3 neemt film ‘Dans van de Farao’ op : “Wij moeten ruzie maken, maar dat zal heel moeilijk zijn”

Marthe, Klaasje en Hanne van K3 tijdens de opnames van de nieuwe film. © PADI/Daniël
Patrick Depypere

In het Museum Kunst en Geschiedenis in Brussel worden er enkele scènes opgenomen van de nieuwe K3-film ‘Dans van de Farao’, die normaal gezien op zaterdag 13 december 2020 in première gaat in ons land en één dag later in Nederland. Hun vorige film ‘K3 Love Cruise’ kon rekenen op méér dan 300.000 bezoekers in Vlaanderen en Nederland. De nieuwe film is terug in een regie van Bart van Leemputten. Deze opnames verlopen wel anders dan bij de eerste film, want toen was er nog geen sprake van corona. Nu moeten ook K3 en de filmploeg zich houden aan heel wat maatregelen. In de film zelf moeten Hanne, Marthe en Klaasje ruzie met elkaar maken. “Dat zal een heel moeilijke scène worden, want we schieten zo goed met elkaar op”, bekent Klaasje.

De meisjes van K3 krijgen bekend gezelschap naast hen, want Jacques Vermeire als Marcel en Samir Hassan als Guus waren reeds te zien in de tv-reeks ‘K3 Roller Disco’. Daarnaast zien we ook niemand minder dan Carry Goossens en de populaire Nederlandse acteur Soy Kroon opduiken. Ook Fenna Ramos en Britt Scholte spelen mee. Het verhaal : Hanne, Marthe en Klaasje gaan hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Ze brengen alles in orde voor hun optreden. Wanneer ze in het museum alle drie een wens doen bij een Egyptische Wenskat, komt die tot hun verbazing uit. Hanne kan de gedachten lezen van mensen en dieren, Marthe kan alles kopen wat ze voor zichzelf wil en Klaasje kan blijven wensen wat ze maar wil. Maar de wensen van de Wenskat zijn vervloekt door farao Tritanchamon. De drie vervloekte wensen keren zich tegen K3 en zorgen voor een hoogoplopende ruzie tussen de meisjes. Net voor hun optreden besluiten ze te splitten. Ze willen elkaar nooit meer zien ! Zorgt de Wensvloek voor het einde van K3 of overwint vriendschap alles ?

Tussen twee scenes in konden we in het Museum Kunst en Geschiedenis in Brussel een babbel slaan met K3. Dit gebeurde ook volgens strikte maatregelen. Bij het betreden handen ontsmetten, waarna onze temperatuur werd gemeten. Dichtbij K3 komen was niet mogelijk. Ook wij stonden op anderhalve meter om onze babbel te slaan.

Deze zomer is anders dan alle andere zomers. Hoe moeilijk is het voor K3 om zich aan te passen ?

Marthe : “Het valt heel goed mee. Het is een aanpassing voor iedereen. Iedereen heeft zijn eigen spulletjes, mondmaskers, eigen alcoholgel. Tot er actie wordt geroepen. Als acteur mogen we dat mondmasker enkel even afzetten om te spelen. Stoppen ze met filmen, dan moeten we het terug opzetten. Ook tijdens het middageten heeft iedereen een vaste plek op anderhalve meter van andere personen, waardoor je afstand kan bewaren. Voor ons zijn er ook aanpassingen in het scenario gezet, zoals een archeoloog die nu handschoenen draagt. Niet dat dit zo raar is, maar ze keken naar details. In de realiteit werd er aan de teksten gewerkt, wanneer we heel dicht bij elkaar moesten staan. Het is anders, maar het voelt goed. We voelen ons alle drie heel veilig met wat we doen en alles wordt heel goed gerespecteerd. We werken ook met een coronamanager, die alles goed opvolgt. Die zegt : meisjes, mondmaskers aan… Of neem een andere mondmasker. Het wordt super goed opgevolgd en daardoor voelen we ons ook veilig.”

Duren die opnames langer dan anders wegens die coronamaatregelen ? Omdat er nu op meer moet worden gelet ?

Klaas : “Het duurt niet langer, omdat iedereen zich goed eraan houdt en het heel gericht is uitgewerkt. Je kan het met cameratechnieken optisch veranderen. Als wij bijvoorbeeld met z’n drieën in een driehoek gaan staan dan op een andere lijn, dan kan je toch die afstand bewaren. Er werd vooraf goed over nagedacht over hoe we het in beeld gaan brengen. Maar tijdens de opnames merken we daar niet veel van. Sinds drie weken zijn we al aan het opnemen en we nemen nog op tot eind september.”

Hoe hebben jullie zich voorbereid op deze rol ?

Marthe : “Dat was niet nodig. We hebben elk ons eigen karakter dat ook in de film aan bod komt. We blijven altijd onszelf. Er zijn karaktertrekken die zijn uitvergroot naar het dagelijkse leven, maar we zijn wel Hanne, Klaasje en Marthe. Op dat vlak zit er veel van onszelf in. Dat zijn door die kleine karaktertrekken die uitvergroot zijn en die in de film naar boven komen.”

Er was al veel te doen rond de ‘Dans van de Farao’ en hoe die werd voorgesteld. Vind je dat niet een beetje overdreven ? Wat mag er dan in feite nog allemaal ?

Marthe : “Ik denk dat ieder persoon anders is en dat iedereen dit anders oppikt. Er waren een aantal mensen die zich aangevallen voelden en dat is het laatste wat wij als K3 en Studio 100 willen. We hebben dat serieus genomen en gekeken hoe we dat kunnen vermijden in de toekomst. Konden we daar aanpassingen voor doen ? Dat hebben we ook gedaan.”

Was je van die reacties geschrokken of denk je : ‘t is ook reclame ? Slecht nieuws is ook nieuws.

Klaasje : “We waren geschrokken, want we voelden dat sommige mensen zich daardoor benadeeld voelden. We moesten daar direct serieus opspringen en zorgen dat we daar een goed antwoord voor hadden. Ik denk dat de mensen het mystieke en de hele droomwereld ervan moeten zien, anders kan je ook geen Piet Piraat of Kabouter Plop brengen.”

Los van die kritiek, hoe was het om jullie in die typische klederdracht te zetten en die make-up te laten aanbrengen ?

Hanne: “Dat was heel tof voor ons… Het is al heel lang geleden dat we die photoshoot hebben gedaan. We mochten er nog niets over zeggen, binnenkort gaan ze het zien en ons in een ander jasje zien. Je kon in onze vlog zien dat we aan het discussiëren waren of we gingen voor blauw of wit. We zijn heel blij dat we onze mening mochten geven, dat we onze inbreng mochten doen.”

Dat ziet er precies nog zware kledij uit of heb ik het verkeerd ?

Marthe : “Vooral de pruik ! We gaan ermee moeten dansen. Dat zal nog een serieuze karwei worden. Maar het is vooral zo leuk. Deze is heel klassiek. Als K3 kan dat niet altijd op zo’n manier, maar nu is dat leuk.”

Tijdens de lockdown hadden jullie ook meer vrije tijd. Kwam er wel eens wat verveling om het hoekje kijken ? Hebben jullie tijdens die lockdown écht beseft : we kunnen niet zonder elkaar ? We missen elkaar ? We zien elkaar nu nog veel liever ?

Klaasje (lacht) : “Die eerste drie weken waren wel fijn. Het was precies even met vakantie zijn. Maar na die drie weken wilde ik toch weer iets doen, onder de mensen komen, weer leuke dingen gaan doen, iets ondernemen, nieuwe projecten uitwerken. Deze film stond gepland voor mei, shows werden uitgesteld. Onze sector werd enorm geraakt. Alles werd dus uitgesteld. Ik heb dat wel echt gemist.”

Marthe : “Die lockdown was voor iedereen, gewoon thuis zitten. We konden niets doen omdat het geen vakantie was. We mochten tien weken thuis met onze vingers draaien en konden niets doen, pppfff.”

Een zicht van een deeltje van een opname.
Een zicht van een deeltje van een opname.© PADI/Daniël

In de film komen jullie tot een serieuze botsing. In het echte leven zullen jullie ook wel eens met elkaar botsen. Hoe gaan jullie daarmee om ?

Hanne : “In de bijna vijf jaar dat we K3 zijn hebben we nooit echt ruzie gemaakt. We hadden soms meningsverschillen over kledij of over dingen die werden uitgesproken, maar we zijn volwassenen en dat kunnen we uitpraten. We hebben respect voor elkaar. In ‘t begin was Klaasje heel eerlijk en ze zei dan : ik vind dat niet zo mooi. We schrokken, maar nu vinden we dat mooi, waarderen dat en ook ik zeg nu eerlijk mijn mening met respect voor elkaar.”

Klaasje : “In de film is het moeilijk om te gaan botsen, omdat we super plezier hebben tijdens de opnames. Straks moeten we ruzie maken. Dat zal heel moeilijk worden om die scène te spelen.”

Jullie zijn drie verschillende personages ?

Marthe : “Ik ben in de film heel hebberig met geld en materieel. Op ‘t einde van de film vertrek ik en trek ik mij van niets meer aan. Ik kom terug wanneer het uitkomt.”

Klaasje : “Ik ben heel egoïstisch. Op een bepaald moment wordt het erger en erger, ik heb die andere twee niet meer nodig, dan ga ik zelf optreden.”

Hanne : “Bij mij is het onzekerheid. Ik ben zo onzeker dat het belastend is. Ik zie dingen, wil alles weten. Dat maakt mij een beetje nerveus.”

Moest je iets mogen wensen wat zal het dan zijn ?

Klaasje : “Ik zou wensen dat ik alles zou blijven wensen wat ik maar wens.”

Hanne : “Ik zou de opwarming van de aarde tegenhouden.”

Marthe : “Ik wens minder zieken. Dat iedereen gezond mag blijven. Dat niemand ziek wordt.” (PADI)

www.K3dansvandefarao.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.