K-TOTEM aan station Kortrijk steekt in nieuw kleurrijk jasje

De kleurrijke K-TOTEM siert de voorkant het station in Kortrijk. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het nieuwe K-TOTEM ontwerp is dit keer van de hand van Louis Heeren, derdejaarsstudent Howest Digital Design and Development (Devine).

De Howest-opleiding Devine lanceerde een wedstrijd onder haar studenten. Naast zijn opleiding heeft Louis ook een eigen onderneming: Huis Heeren waar hij print design en digital design voor diverse klanten ontwerpt. “Mijn leven bestaat grotendeels uit het vertoeven op digitale schermen, digitale media en andere digitale zaken. Te veel tijd doorbrengen met digitale producten kan echter gauw voor chaos en onrust zorgen. Dat was meteen het thema van mijn ontwerp”, zegt Louis.

“Doorheen het ontwerp zie je enorm veel producten door elkaar verschijnen op een vrij onordelijke manier. Dit staat symbool voor de overrompeling van digitale media en producten, waar we als mens in dit digitale tijdperk in overvloed mee te maken krijgen. Daarnaast zijn er ook abstracte vormen van planten terug te vinden. Deze vertegenwoordigen het groen dat we meer zouden moeten opzoeken om tot rust te kunnen komen. Tenslotte zijn de kalenders meer opvallend door de witte kleur die zij kregen, aangezien zij verwijzen naar de dagen en uren die voorbijvliegen wanneer we te veel tijd op onze digitale media doorbrengen.”

De K-TOTEM werd ontwikkeld binnen het project Kortrijk Creëert van Designregio Kortrijk en is dé toonplek voor grafisch talent uit de streek. De 3,5 meter hoge sculptuur voor het station van Kortrijk krijgt driemaandelijks een wisselende bekleding door een grafisch ontwerper of illustrator.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier