K in Kortrijk rolt regenboogtapijt voor de deur: “Iedereen is hier absoluut welkom”

Olaf Verhaeghe

De moord op de 42-jarige homo David Polfliet blijft ons land bezighouden. Nadat eerder steden en gemeenten de regenboogvlag hesen, rolt nu ook het Kortrijkse winkelcentrum K in Kortrijk een groot regenboogtapijt uit aan de ingang. “Een teken dat iedereen, ongeacht welke voorkeur of achtergrond, bij ons welkom is”, oppert manager Dominique Desmeytere.

Niet alleen het Kortrijkse stadsbestuur toont zich solidair met de holebigemeenschap met een regenboogvlag aan het stadhuis en plannen voor een regenboogzebrapad. Ook het shoppingcenter K in Kortrijk maakt vanaf donderdag 11 maart een stevig statement. Zij rollen een grote loper in regenboogkleuren uit aan de ingang van het winkelcentrum.

“Een teken dat iedereen, ongeacht welke seksuele voorkeur of achtergrond hij of zij ook heeft, is van harte welkom bij ons”, stelt shoppingmanager Dominique Desmeytere. “Wij zijn zelf een grote, open en bijzonder diverse community. Daarom rollen we letterlijk en figuurlijk alle mogelijke lopers uit, in alle kleuren van de regenboog, voor al onze klanten en medewerkers.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.