‘k En Brugge In M’n Herte: zover staan we na de eerste dag

Op de eerste actiedag is er meteen véél gestemd. Maar we zijn er nog niet. Blijf stemmen!© Davy Coghe
Op de eerste actiedag is er meteen véél gestemd. Maar we zijn er nog niet. Blijf stemmen!© Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De eerste actiedag om ‘k En Brugge In M’n Herte tot ons volkslied te verkiezen, ligt achter de rug. Dit is de stand van zaken.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

Op de eerste dag van onze tiendaagse is er meteen gestemd, véél gestemd. Op zaterdagmorgen om 7 uur stond de teller op 1.341 ondertekenaars, die ook hun stem bevestigd hebben en dus officieel meetellen.

Heb je gestemd maar geen bevestigingsmail gekregen? Kijk even in je SPAM-folder. Misschien is de mail daar beland. Of probeer even opnieuw te stemmen. Dan zal je een boodschap krijgen dat je al gestemd hebt, maar wordt er wel een nieuwe mail gestuurd waarop je je stem kan bevestigen.

Al 813 Bruggelingen

Onder die 1.341 zitten 813 Bruggelingen en 528 mensen van buiten de Brugse grensen. Het is belangrijk om te blijven stemmen. We hebben minstens 1.000 stemmende Bruggelingen nodig. Ook buiten Brugge zijn de stemmen van belang. Want hoe meer stemmen, hoe luider onze stem wanneer we ons punt verdedigen op de gemeenteraad.

Van pizza tot bier

De evergreen van Benny Scott duikt intussen al hier en daar in het straatbeeld op. Zo verandert het Sint-Lodewijkscollege in de Doornstraat 10 dagen lang de bel door het nummer van Benny Scott .

Ook een deel van de horeca van Brugge schaart zich achter de actie. Eethuisje Sint-Anna ontwikkelde een ‘k En Brugge In M’n Herte-aperitiefplankje . Carlito’s brengt dan weer een ‘k En Brugge In M’n Herte-pizza uit. En ‘t Hof van Beroep doopte zijn huisbier om tot de Benny In M’n Herte .

Over bier gesproken: in het Brugsch Handelsblad van deze week steekt er een affiche met de tekst ‘k En Brugge In M’n Herte. Je kan die ook hier downloaden. Hang die uit aan het raam en maak kans op een grote fles Brugse Zot!

Ga zelf aan de slag

Maar een volkslied is van iedereen. Ga dus gerust ook zelf aan de slag met ‘k En Brugge In M’n Herte. Maak je samen met je kinderen of kleinkinderen een tekening of knutselwerkje? Ben je muzikaal en wil je een eigen versie opnemen? Heb je zelf een geweldig idee om je liefde voor Brugge te uiten of heb je een mooie herinnering aan het lied? Laat het ons weten via brugsvolkslied@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.