Justine Hollevoet start als confetticoach: “Iedereen kan stress naar beneden halen”

Justine Hollevoet is nu ook confetticoach of stress- en structuurcoach. “Vroeger liet ik de kleinere zaken vaak de bovenhand nemen, nu zie ik opnieuw de essentie.”©Frank Meurisse Frank Meurisse
Justine Hollevoet is nu ook confetticoach of stress- en structuurcoach. “Vroeger liet ik de kleinere zaken vaak de bovenhand nemen, nu zie ik opnieuw de essentie.”©Frank Meurisse Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Justine Hollevoet staat in Izegem vooral bekend als SP.A-politica, maar nu heeft ze een extra doel voor ogen: als stress- en structuurcoach mensen rust en orde in hun leven laten aanbrengen. “Wandelen maakt me helemaal zen. Ik kan het iedereen aanraden”, zegt ze.

Dat Justine Hollevoet geëngageerd in het leven staat, is ondertussen wijd en zijd bekend. Maar een druk bestaan heeft ook nood aan orde en regelmaat, iets wat de Izegemse tijdens zich de eerste lockdown ook zelf realiseerde. “In het dagelijkse leven heb ik echt nood aan een houvast. Een duidelijke planning, lijstjes afwerken… Het geeft me voldoening en laat me toe om mijn doel te bereiken. Toen de coronacrisis uitbrak en ik net als iedereen thuis zat, liet ik die structuur los. Niet meteen het beste idee, want toen voelde ik dat dit een hoeksteen van mijn leven is. Tijdens de eerste lockdown heb ik de lijstjes dus snel weer in ere hersteld”, glimlacht Justine.

En nu ben je zelf als stress- en structuurcoach aan de slag.

“Ik ben toen veel beginnen lezen rond het onderwerp, begon webinars te volgen… Ik merkte ook dat hoe meer structuur ik in mijn dagelijks leven aanbracht, hoe efficiënter ik kon werken. Ook het mentale aspect mag je niet onderschatten. Rust in je hoofd is van onschatbare waarde. Net daarom wil ik ook anderen helpen om diezelfde klik te maken. Ik hou er ook van om anderen iets bij te brengen. Vormingen geven zijn echt mijn cup of tea.”

Hoe wil je te werk gaan?

“Ik zal me grondig voorbereiden. In juni wil ik mijn eerste afgewerkte producten kunnen lanceren. Twee of drie webinars, maar ook een doe-het-zelfpakket waarmee je zelf je stressniveau naar beneden kan halen en een betere planning kan organiseren. Daarvoor zie ik drie stappen. In een eerste fase moet je stress leren erkennen en beseffen dat je daar aan kan werken. Je stressniveau moet je omzetten in een positieve mindset en van daaruit kan je beter en efficiënter plannen en werken. Ik focus in eerste instantie op groepen die ik na de coronacrisis uiteraard live wil begeleiden, maar kan evengoed één op één werken. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn stressniveau naar beneden kan halen. Je moet er alleen open voor staan.”

“In 2021 wil ik 1.000 kilometer stappen. Die vooruitgang hou ik in een lijstje bij”

Hebben mensen daar ook nood aan?

“Ongetwijfeld. Ik wil me ook focussen op vrouwen, want in onze huidige maatschappij hebben zij het allesbehalve makkelijk om al hun verschillende rollen te combineren. Ze zijn partner, mama, streven een carrière na. Al die balletjes netjes in de lucht houden: allesbehalve een evidentie.”

Hoe zit het met je eigen stressgehalte?

“Dat wás sterk aanwezig, maar ik heb er stevig aan gewerkt. Vroeger liet ik mijn volle agenda en mailbox mijn leven bepalen. En daardoor was ik op het einde van de werkdag vaak niet tot de kern van de zaak geraakt. Nu beantwoord ik mijn mails binnen een vastgelegd tijdskader en weten de mensen dat ze me moeten bellen als ze me dringend nodig hebben. Vroeger liet ik de kleinere zaken vaak de bovenhand nemen, nu zie ik opnieuw de essentie. En daardoor sta ik een pak rustiger in het leven.”

Wie is Justine Hollevoet?

Privé

– 34 jaar oud, woont in de Slabbaardstraat-Noord in Izegem.

– Dochter van Angelina Schietaert en Gino Hollevoet. Zus van Jordy (32).

Loopbaan

– Afdelingscoach bij SP.A, actief in regio Brugge en Roeselare-Tielt.

– Gemeenteraads- en provincieraadslid voor SP.A.

Vrije tijd

Zorgen voor haar pleegkinderen Maxime (6) en Guillaume (11), wandelen en vegetarisch koken.

Nog tips die makkelijk te implementeren zijn?

“Zorg voor een duidelijke dag- en weekindeling. Neem ook de tijd om de pijnpunten onder ogen te nemen en aarzel niet om hulp te vragen. Taxi mama die bijvoorbeeld een extra kindje naar de sportclub meeneemt en om de week afwisselt, zo’n zaken zorgen meteen voor enkele vrije uurtjes. En als het financieel haalbaar is, waarom dan geen poetsvrouw inschakelen om je huis netjes te houden? Zo’n zaken zorgen snel voor ademruimte.”

Zelf ben je tijdens de lockdown een fervent wandelaar geworden. Helpt het je om zen te blijven?

“Mijn wandeltochten zou ik niet meer kunnen missen, ze doen wonderen. Tijdens de eerste lockdown heb ik de knop volledig omgedraaid. De eerste twee maanden at ik chocolade en zat ik in de zetel, daarna heb ik het roer volledig omgegooid. Ik heb een diëtiste onder de arm genomen en ben beginnen sporten. Ondertussen ben ik al twintig kilo kwijt en voel ik me beter dan ooit. Voor dit jaar heb ik me een ambitieus doel vooropgesteld: ik wil 1.000 kilometer wandelen en lopen. Daarvoor moet ik maandelijks zo’n 80 kilometer afwerken en momenteel heb ik de kaap van de 60 kilometer al overschreden. Ik zit dus op schema. En ja, die vooruitgang hou ik ook met een lijstje bij. (lacht) Maar het belangrijkste is dat het mijn hoofd helemaal leeg maakt. Ook na deze coronacrisis blijf ik mijn wandelschoenen aantrekken.

Iets wat je bloed toch moet hebben doen koken, is de brand in De Tunne. Jij was de eerste die een crowdfundingactie voorstelde. Heb je al gestort?

“Meteen! Ik ben een ‘held’ (100 euro gedoneerd, red.) . Het jeugdhuis verdient alle steun. Iedereen die ooit met jeugdwerk te maken heeft gehad, hield het bij die brand niet droog. Ik heb een Chiroverleden en werkte nog op de jeugddienst bóven De Tunne, ik weet dus maar al te goed dat die gasten van het jeugdhuis schitterend werk leveren. Hun thuis is nu weg, maar zal herrijzen. En dan ga ik met plezier mijn eerste post-coronapintje bij hen drinken. In alle rust, uiteraard.” (knipoogt)

Alle info op de Facebookpagina ‘ConfettiCoach Justine’ en www.confetticoach.be (in aanbouw).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier