Justin Verzele (18) in finale Top Model Belgium: “Ik ga echt voor de overwinning”

Justin Verzele waagt zijn kans tijdens de finale van Top model Belgium in de Lido in Parijs. © LVW
Redactie KW

Justin Verzele (18) woont in Komenwegelke, voetbalt bij de U21 van Eendracht Wervik en neemt op zondag 3 februari in de Lido in Parijs deel aan de finale van Top Model Belgium.

Door Erik De Block

Fris gekapt, stijlvol gekleed en met sprekende ogen. Dat de 18-jarige Justin Verzele een modellencarrière ambieert, verrast niet meteen. “Mijn moeder had de wedstrijd online gezien en spoorde me aan om me in te schrijven”, vertelt hij. “Omdat ik groter ben dan 1,80 meter doe ik mee in de categorie mannequin. De andere categorie is fotomodel. Uiteindelijk stootte ik door naar de halve finale, vorig jaar in maart in Antwerpen. Daar moesten we op de catwalk lopen, met veel show. De jury beoordeelde onder meer onze kwaliteiten voor de camera, maar we moesten vooraf ook een fotoboek in elkaar steken. Daarvoor deed ik een beroep op een professionele fotograaf. In elk van beide categorieën mogen er volgende week 28 geselecteerden naar de grote finale in Parijs.”

Mister Belgium

In Parijs? Waarom kiest een organisatie als Top Model Belgium voor de Franse hoofdstad? “Parijs is de stad van de mode en eigenlijk gaat het ook om een wedstrijd in zowel België, Frankrijk als Luxemburg”, verduidelijkt Justin. “Voor de finalisten zijn er trouwens al enkele weken repetities in Bergen. Professionele modecoaches geven ons tips om perfect op de catwalk te lopen, zowel voor de camera’s als voor het publiek. Dat ik mag deelnemen aan de finale is echt tof, ik vond het al een prestatie om tot in de halve finale te geraken.”

Justin Verzele.
Justin Verzele.© LVW

Justin is de zoon van Geoffrey Verzele en Severine Pannecoucque. Hij heeft nog een broer Elliot (16). Zijn ouders baten thuis Pura Vida Wellness uit. Justin is laatstejaars aan het koninklijk atheneum Ieper. “Ik volg er de richting lichamelijke opvoeding en sport”, vertelt Justin. “Ik ben van plan ook in die richting verder te studeren. Mijn studies gaan sowieso voor op de rest.” Maar wie weet, krijgt dat allemaal een andere wending na de grote finale. “Dit kan de doorbraak zijn”, klinkt het ambitieus. “Met hier en daar een fotoshoot of een opdracht op de catwalk zou ik al iets kunnen bijverdienen. Ik zou later wel willen deelnemen aan Mister Belgium of aan een wedstrijd in het buitenland.”

Justin ziet de ontknoping vrij hoopvol tegemoet. “Maar het is ook lastig en duur. Nieuwe hemden, de verplaatsing naar Bergen, de tickets voor de finales,… Het loopt op ik ben mijn sponsors dan ook erg dankbaar. Daarnaast besef ik dat het minste foutje in de finale fataal kan zijn. Gelukkig kan ik goed met stress om.”

Televoting

Ook op school zijn de reacties heel positief. “Iedereen staat achter mij, ook mijn familie die trouwens meereist naar Parijs. Daar staan nog uren repeteren op het programma, pas zondag volgt de grote show. Ik leg de lat hoog en ga echt voor de overwinning. Als ik de concurrentie zie, dan denk ik wel dat ik een kans maak. Maar ook als ik niet win, zal ik mijn hoofd niet langen hangen. De deelname op zich is al heel verrijkend. Je legt er veel nieuwe contacten.”

Ook het publiek speelt in de uitslag een belangrijke rol want er is een televoting voor de kandidaten. “Men mag zoveel keer stemmen als men wil“, zegt Justin. “Het zou me plezier doen als de mensen voor me stemmen. Voor de televoting in de aanloop naar de halve finale stond ik zesde, dat mag dus nog wel wat hoger”, knipoogt Justin.

En drie dagen na de finale is er voor Justin nog een belangrijke afspraak. “Dan leg ik mijn rijexamen af en zal ik dan wellicht meer stress hebben dan voor de finale“, lacht hij.

Stemmen kan via sms TMB63 op het nummer 3565 en kost je 1,50 euro per sms.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier