Hoeveel kilometer kan je rijden in Damme alleen? Veel, zo blijkt. Fervent wielertoerist Jurgen Ronse nam zaterdag zijn fiets en reed door alle straatjes van Damme. "Een uitgekiend plan was het niet", lacht hij. "Zoals vaker vertrok ik zaterdagmorgen rond 7 uur met de fiets. Ik woon net naast de Nederlandse grens, maar die mogen we niet over. Bovendien vraagt de overheid om niet te ver te rijden. Eenmaal op de fiets kwam het idee in me op: wat als ik eens door alle straten van Damme zou fietsen. Een week eerder had ik met mijn oudste zoon Joran als eens de buitenste grens van Damme afgereden, een tocht van zo'n 60 kilometer. Nu ben ik telkens van noord naar zuid gereden, waarbij ik probeerde te vermijden om een baan twee keer te moeten doen. En dat is zeer aardig gelukt, blijkt uit het overzicht op Strava. Gelukkig ken ik zeer goed alle baantjes in Damme." (lacht)

"Alleen fietsen, op een eigen tempo, naar niets of niemand moeten kijken. Zalig!"

Eén straatje heeft hij niet doorgereden: de Meibosweg. "Op dit straatje achter de kazerne liepen er enkele koppels te wandelen en ik had geen zin om tussen hen te laveren. Want tijdens mijn tocht stond ik erop dat ik alleen fietste en telkens voldoende afstand hield van de voetgangers of andere fietsers. De richtlijnen zijn duidelijk en moeten nageleefd worden. In totaal kwam ik zo aan een tocht van 212 kilometer. Niet alle straten heb ik van begin tot einde gereden, anders zou ik op 240 kilometer geëindigd zijn, denk ik."

Strava. (GF)

Het is niet de eerste enorme tocht die Jurgen Ronse, lid van WTC Olympia Sijsele, onderneemt. Enkele jaren geleden reed hij de volledige Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, en reed na de finish nog eens naar huis. Een tocht van 333 kilometer. "Ik heb toen nog een ommetje gedaan om aan dat speciale cijfer te geraken", lacht hij. "Deze winter moesten mijn zoontjes crossen in Dour. Toen ben ik ook alleen naar daar en terug gereden met de fiets. Ongeveer 270 kilometer. Alleen fietsen, op een eigen tempo, naar niets of niemand moeten kijken. Voor mij is dat zalig!"

Hoeveel kilometer kan je rijden in Damme alleen? Veel, zo blijkt. Fervent wielertoerist Jurgen Ronse nam zaterdag zijn fiets en reed door alle straatjes van Damme. "Een uitgekiend plan was het niet", lacht hij. "Zoals vaker vertrok ik zaterdagmorgen rond 7 uur met de fiets. Ik woon net naast de Nederlandse grens, maar die mogen we niet over. Bovendien vraagt de overheid om niet te ver te rijden. Eenmaal op de fiets kwam het idee in me op: wat als ik eens door alle straten van Damme zou fietsen. Een week eerder had ik met mijn oudste zoon Joran als eens de buitenste grens van Damme afgereden, een tocht van zo'n 60 kilometer. Nu ben ik telkens van noord naar zuid gereden, waarbij ik probeerde te vermijden om een baan twee keer te moeten doen. En dat is zeer aardig gelukt, blijkt uit het overzicht op Strava. Gelukkig ken ik zeer goed alle baantjes in Damme." (lacht)Eén straatje heeft hij niet doorgereden: de Meibosweg. "Op dit straatje achter de kazerne liepen er enkele koppels te wandelen en ik had geen zin om tussen hen te laveren. Want tijdens mijn tocht stond ik erop dat ik alleen fietste en telkens voldoende afstand hield van de voetgangers of andere fietsers. De richtlijnen zijn duidelijk en moeten nageleefd worden. In totaal kwam ik zo aan een tocht van 212 kilometer. Niet alle straten heb ik van begin tot einde gereden, anders zou ik op 240 kilometer geëindigd zijn, denk ik."Het is niet de eerste enorme tocht die Jurgen Ronse, lid van WTC Olympia Sijsele, onderneemt. Enkele jaren geleden reed hij de volledige Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, en reed na de finish nog eens naar huis. Een tocht van 333 kilometer. "Ik heb toen nog een ommetje gedaan om aan dat speciale cijfer te geraken", lacht hij. "Deze winter moesten mijn zoontjes crossen in Dour. Toen ben ik ook alleen naar daar en terug gereden met de fiets. Ongeveer 270 kilometer. Alleen fietsen, op een eigen tempo, naar niets of niemand moeten kijken. Voor mij is dat zalig!"