Julius Claeys uit Bredene is voortaan de oudste mannelijke West-Vlaming

Redactie KW

De recent overleden Torhoutenaar Maurits Stael was niet alleen de oudste mannelijke Belg, maar uiteraard ook de oudste mannelijke West-Vlaming.

Die eer valt nu Julius Claeys uit Bredene te beurt. De man, die sinds 1977 met pensioen is en een groot deel van zijn leven in de vismijn in Oostende gewerkt heeft, is geboren op 16 april 1915 en kan dus binnenkort 105 worden. In de lijst van West-Vlaamse 100-plussers moet hij wel nog een twintigtal dames laten voorgaan…

Maurits Stael was overigens de tweede oudste inwoner van onze provincie: de nummer 1 is Lazarie Maes (zuster Genoveva) uit Heist die 110 kan worden in juli.

Maurits Stael is de tweede oudste mannelijke West-Vlaming ooit en de derde die de kaap van 108 jaar overschrijdt. Oscar Coulembier uit Ieper, die in 2014 overleden is , werd 7 maanden ouder. Derde oudste – en meer dan 30 jaar de recordhouder – was Jules Neirynck uit Lendelede die in 1994 overleed en 108 jaar en 37 dagen oud werd.

De oudste mannelijke Belg is nu Sylvain Vallée uit Mesnil-Saint-Blaise, deelgemeente van Houyet in de provincie Namen. Hij kan 108 worden op 17 mei.

(JS/NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.