Julie ‘Mithra’ Vermeersch realiseert droom met opening Studio Moonbirth

"Ik droom van een geboortehuis in Oostende", vertelt Julie Vermeersch. © GLO
Gillian Lowyck

In de IJzerwegstraat opende Julie Vermeersch onlangs haar eigen, niet-alledaagse, yogastudio. Naast gewone lessen focust Julie zich ook op zwangerschap. Je kan er cursussen volgen om je voor te bereiden op de bevalling, zwangerschapsyoga volgen of Julie inhuren als geboortefotografe.

Julie Vermeersch (34), alias Julie Mithra, is al langer actief als yogateacher en fotografe, maar droomde al een hele tijd van haar eigen studio. Bij haar thuis in de IJzerwegstraat heeft ze zopas die droom kunnen realiseren. “Met drie kinderen begonnen yogalessen op verplaatsing moeilijk te worden”, lacht ze.

Relaxatietechnieken

In Studio Moonbirth kan je terecht voor de traditionele yoga, maar ook kidsyoga, partneryoga, reiki, massage… Het bijzonderste aan de studio van Julie is haar focus op zwangerschap en geboorte. Je kan er zwangerschapsyoga volgen, postnatale yoga en ook mama-en-babyyoga.

“Verder organiseer ik ook cursussen hypnobirthing“, vertelt Julie. “Ik hou eigenlijk niet zo van die term. Het is een zwaarbeladen woord. In feite is het een voorbereiding op de bevalling, samen met je partner. Je leert je ontspannen, oefent ademhalings- en relaxatietechnieken… Deze cursus is trouwens uniek in Oostende.”

Opleiding tot doula

Ondertussen staat Julie bekend voor alles wat met geboorte te maken heeft. “Ik ben er helemaal van in de ban”, lacht ze. “Toen ik zwanger was van mijn derde dochter, Moon, heb ik alles helemaal anders beleefd dat mijn twee eerste zwangerschappen en bevallingen.”

Mijn dochter is hierboven geboren en zo is mijn interesse in alles wat met geboorte te maken heeft alleen maar gegroeid. Daarom start ik in september met een opleiding tot doula (een soort bevallingscoach die je mentaal en fysiek ondersteunt tijdens de bevalling, red.). Dat combineer ik met geboortefotografie.”

Hechte band

“Heeft Oostende dit nodig? Ik denk van wel. Mithra betekent vriend, ik ga heel zorgzaam om met de mensen die naar mijn les komen“, vertelt Julie. “Na de les kan er ook een theetje gedronken worden, niet iedereen hoeft haastig weg en dat creëert een hechte band.”

“Wat geboortes betreft: ik ben bereid om te vechten voor koppels zodat ze hun opties kennen en waarop ze recht hebben. Dit kan een van de mooiste momenten worden uit hun leven en het is gewoon heel belangrijk dat ze hier goed op voorbereid zijn. Geboorte is voor mij gewoon iets zeer magisch. En waar ik voor de rest nog van droom? Een geboortehuis in Oostende. Gewoon één plek waar zwangere vrouwen terechtkunnen voor alles: kinesist, vroedvrouw, osteopaat… Alles samen. Maar dat is nog niet voor meteen”, beseft Julie.

Meer info en het lessenrooster vind je op juliemithra.be. De studio bevindt zich in de IJzerwegstraat 18.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier