Julie Beeuwsaert wordt 21 in 2021: “Positief blijven en veel lachen”

foto GF
foto GF
Redactie KW

Deze week maken we kennis met Julie.

Dag Julie, kan je jezelf eens kort voorstellen?

“Hallo, mijn naam is Julie Beeuwsaert en ik word 21 op 26 september. Van beroep ben ik zorgkundige in een rusthuis en daarnaast doe ik ook graag aan fitness en ben ik leidster bij Akabe Funk. Mijn ouders zijn gescheiden waardoor ik om de week van woonplaats wissel. De ene week woon ik in Desselgem bij de Leie en de andere week in Waregem dicht bij de markt.”

Je bent zorgkundige, wat spreekt je zo aan in die job?

“Ja, inderdaad ik werk als zorgkundige plus in het rusthuis in Zwevegem. Meestal werk ik een gewone week, maar om de twee weken werk ik ook in het weekend. Ik hou echt van mijn job omdat ik graag met de mensen bezig ben. Ik vind het leuk wat ik voor die mensen kan betekenen en dat ik hun kan helpen waar nodig. Om die redenen hecht ik er dan ook veel belang aan dat ik mijn job perfect uitvoer.”

Je vertelde daarnet ook dat je leidster bent in de Akabe plus, wat houdt dat precies in?

“De Akabe plus is een scouts voor mensen met een beperking. Ik zit er nog niet zolang in en het is niet altijd even eenvoudig om het te combineren met mijn werk. Soms kan ik gaan en soms niet. Ik vind het wel echt leuk om te doen, aangezien ik dat ook zie als zorgen voor anderen.”

Wat deed je om de afgelopen coronaperiode door te komen?

“Wat ik heel belangrijk vond, was afspreken met mijn knuffelcontact. Doorheen de coronaperiode was dat Ellen. Ze is mijn beste vriendin en doordat we knuffelcontacten zijn, doen we heel wat samen. Zo gaan we vaak wandelen of lopen.”

Heb je tips voor anderen om de coronaperiode aangenamer te maken?

“Ja! Nu het weer mag, vind ik het wel leuk om eens met wat meer te gaan wandelen. Verder denk ik dat positief blijven en veel lachen ook belangrijk zijn. Probeer gewoon plezier te maken met de mensen die je rondom je hebt en blijf actief bezig om de periode wat aangenamer te maken.”

Wat verwacht je van 2021?

“Ik hoop dat 2021 een beter jaar zal worden met minder corona. Het zou leuk zijn om het normale leven weer te hervatten en weer veel leuke activiteiten te doen. Graag zou ik dit jaar een reis maken met een groep vrienden naar Spanje. Daarnaast blijf ik hopen dat Pukkelpop zal kunnen doorgaan. Momenteel is het festival nog niet afgelast, dus fingers crossed !”

Wat zou je graag nog in de verdere toekomst doen?

“Ik wil veel verre reizen maken en samen genieten van leuke dingen met mensen die ik graag heb. Daarnaast hoop ik later ook een gelukkig en gezond gezin te hebben.”

(Fauve Martinez)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.