Julie Beeuwsaert uit Waregem wordt 21 in 2021: “Positief blijven en lachen is belangrijk”

Redactie KW

Julie, kan je jezelf eens kort voorstellen?

“Ik ben Julie Beeuwsaert en word 21 jaar op 26 september. Van beroep ben ik zorgkundige in een woonzorgcentrum en daarnaast doe ik ook graag aan fitness en ben ik leidster bij Akabe Funk. Mijn ouders zijn gescheiden waardoor ik om de week van woonplaats wissel. De ene week woon ik in Desselgem bij de Leie en de andere week in Waregem, dicht bij de markt.”

Je bent zorgkundige, wat spreekt je zo aan in die job?

“Ik werk als zorgkundige plus in het woonzorgcentrum in Zwevegem. Meestal werk ik een gewone week, maar om de twee weken werk ik ook in het weekend. Ik hou echt van mijn job omdat ik graag met de mensen bezig ben. Ik vind het leuk dat ik voor die mensen iets kan betekenen en dat ik ze kan helpen waar dat nodig is. Daarom hecht ik er dan ook veel belang aan dat ik mijn job perfect uitvoer.”

Leidster ben je ook in Akabe plus, wat houdt dat precies in?

“Akabe plus is een scouts voor mensen met een beperking. Ik zit er nog niet zolang in en het is niet altijd even eenvoudig om het te combineren met mijn werk omdat ik ook in het weekend shift heb. Soms kan ik gaan en soms niet. Ik vind het wel echt leuk om te doen, aangezien ik dat ook zie als zorgen voor anderen. Daarnaast ga ik in de week meestal drie keer naar Basic Fit om te fitnessen, maar helaas is dat nu al een aantal weken gesloten.”

Wat deed je om de afgelopen coronaperiode door te komen?

“Wat ik heel belangrijk vond, was afspreken met mijn knuffelcontact. Doorheen de coronaperiode was dat Ellen. Ze is mijn beste vriendin en doordat we knuffelcontacten zijn, doen we heel wat samen. Zo gaan we vaak eens wandelen of gaan lopen.”

Heb je tips voor anderen om de coronaperiode aangenamer te maken?

“Nu het weer mag, vind ik het wel leuk om met meer mensen te gaan wandelen. Verder denk ik dat positief blijven en veel lachen ook heel belangrijk is. Probeer gewoon plezier te maken met de mensen die je rondom je hebt en blijf actief bezig om alles wat aangenamer te maken.”

Wat verwacht je van 2021?

“Ik hoop dat 2021 een beter jaar zal worden met minder corona. Het zou leuk zijn om het normale leven terug te hervatten en weer veel leuke activiteiten te doen. Graag zou ik dit jaar toch een reis maken met een groep vrienden naar Spanje. Daarnaast blijf ik hopen dat Pukkelpop zal kunnen doorgaan. Momenteel is het festival nog niet afgelast, dus fingers crossed !”

Wat zou je graag nog in de toekomst doen?

“Ik wil heel graag veel verre reizen maken en samen genieten van leuke dingen met mensen die ik graag heb. Daarnaast hoop ik later ook een gelukkig en gezond gezin te hebben.”

(Fauve Martinez)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten