Julia Meulemeester wordt op kerstdag 107 jaar

Op 25 december mag Julia Meulemeester 107 kaarsjes uitblazen. Daarmee is ze de oudste bewoner van het woon-zorgcentrum Ter Luchte in Oostkamp en het oudste kerstkind van West-Vlaanderen.

Julia Meulemeester: een hardwerkende vrouw en een goede moeder.©Geert Stubbe GST
Julia Meulemeester: een hardwerkende vrouw en een goede moeder.©Geert Stubbe GST

Julia Meulemeester is geboren in Ruddervoorde, op 25 december 1913, als jongste van de drie kinderen van Camille Meulemeester en Erode Debaker. Haar hele jeugd bracht ze door in Ruddervoorde.

Niet ver van haar deur woonde Michel Maes, de man waarmee ze uiteindelijk zou trouwen. Samen kregen ze vier kinderen: in 1941 Frans, daarna Urbain, tot slot ook Germain en Robert.

Julia was een goede huisvrouw, Michel begon te werken in een brouwerij. Toen hij besloot zelfstandig bierhandelaar te worden, verhuisden ze naar Heist. Daar bleven Michel en Julia 32 jaar wonen. Vele jaren lang sprong Julia haar zelfstandige man regelmatig bij in de bierhandel.

Na verloop van tijd besloot Michel opnieuw in loondienst te gaan werken, om vervolgens met brugpensioen te gaan. Julia en Michel keerden terug naar Ruddervoorde, waar ze bouwden in de Torhoutsestraat. Julia kon zich daar goed bezig houden. Ze deed het huishouden en werkte graag in de tuin.

In 1996 moest Julia afscheid nemen van haar man. Gelukkig bleef ze niet alleen achter. Met haar kinderen – van wie Germain en Robert ondertussen al gestorven zijn -, haar zeven kleinkinderen en vele achterkleinkinderen had Julia heel wat familie waarop ze kon rekenen.. Op 17 oktober 2013 ruilde Julia haar huis in de Torhoutsestraat in voor het woon-zorgcentrum Ter Luchte, waar ze nu dus haar 107de verjaardag viert. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.