Julia Meulemeester (107) uit Ruddervoorde is voortaan de oudste West-Vlaming

Julia Meulemeester. © gf
Redactie KW

Na het overlijden van Aline Vandewalle uit Ruiselede op woensdag 24 november mag Julia Meulemeester uit Ruddervoorde zich nu de oudste West-Vlaming noemen. Ze vierde op 25 december vorig jaar haar 107de verjaardag en was al het oudste kerstekind van West-Vlaanderen.

Julia Meulemeester is geboren op 25 december 1913 in Ruddervoorde, een echt kerstekindje dus. Ze is de dochter van Camille en Erode Meulemeester-Debaker, Julia was de jongste van drie kinderen. Heel haar jeugd heeft ze doorgebracht in Ruddervoorde en niet ver van haar deur woonde haar toekomstige man, Michel Maes.

Michel en Julia trouwden en kregen samen vier kinderen. In 1941 kregen ze hun eerste kind, Frans. De tweede in de rij was Urbain. Tot slot kwamen ook Germain en Robert erbij. Julia was een goede huisvrouw. Michel startte met werken in brouwerij De Gomme en enige tijd later besloot hij zelfstandig bierhandelaar te worden. Dat zorgde ervoor dat ze verhuisden naar Heist. Daar bleven Michel en Julia 32 jaar wonen.

Michel kon fier zijn op een vrouw als Julia, ze sprong regelmatig bij om haar zelfstandige man te helpen in zijn zaak. Na verloop van tijd besloot Michel nog enkele jaren te gaan werken en vervolgens met brugpensioen te gaan. Julia en Michel keerden terug naar Ruddervoorde waar ze een woning bouwden in de Torhoutsestraat. Julia kon zich daar goed bezighouden. Ze deed het huishouden en werkte graag in de tuin.

WZC Ter Luchte

In 1996 moest Julia afscheid nemen van haar man. Gelukkig bleef ze niet alleen achter. Met haar kinderen van wie Germain en Robert reeds gestorven zijn, zeven kleinkinderen en vele achterkleinkinderen had Julia heel wat familie waar ze kon op rekenen. Op 17 oktober 2013 heeft Julia haar huis in de Torhoutsestraat verlaten. Sindsdien woont ze in woonzorgcentrum Ter Luchte. Tot voor enkele jaren kon Julia nog de krant lezen en gaf ze zelfs nog burgemeester Jan de Keyser vlotjes antwoorden toen die haar vertelde welke geschenken de koning en de koningin hadden meegegeven voor haar verjaardag.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.