Jules Pauwels blaast 100 kaarsjes uit in woonzorgcentrum Andante

Jules mocht afgelopen donderdag 100 kaarsjes uitblazen. In woonzorgcentrum Andante werd hij gehuldigd in het bijzijn van familie, burgemeester Eddy Lust en het volledige schepencollege. (foto WO)
Redactie KW

In woonzorgcentrum Andante werd onlangs feest gevierd naar aanleiding van de honderdste verjaardag van bewoner Jules Pauwels.

Jules Pauwels werd op 14 november geboren in het Franse Oignies als oudste in een gezin van vijf kinderen. Zijn drie broers en één zus zijn inmiddels al overleden. Als kind verhuisde hij met zijn ouders naar Beselare en toen hij tien jaar was, verhuisde het gezin nogmaals naar een woning in Geluveld.

Hij begon als 13-jarige te werken op een boerderij. Later werd hij darmbewerker in het slachthuis van Menen. In de Tweede Wereldoorlog vocht Jules mee tegen de Duitsers. Hij werd echter opgepakt als krijgsgevangene en verplicht om in Duitsland te werken.

Op 26 januari 1956 huwde hij met Henriette Van Doren. Zij kregen met Georgette, die gehuwd is met Medard Vannoorden, één dochter. Jules hield in zijn vrije tijd van het verbouwen van groenten en het kweken van kippen en konijnen. Henriette kwam als eerste naar het woonzorgcentrum, toen nog Ter Linde, en in 2006 een jaar later verhuisde ook Jules. Henriette overleed tien jaar geleden, op 30 juni 2009.

Jules is ook de fiere grootvader en overgrootvader van zijn kleinzoon Vincent en zijn twee achterkleinkinderen Lara en Liesl. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier