Juf Veerle van OLVA De Meersen feestelijk uitgezwaaid

Directeur Karel Scherpereel haalde juf Veerle op met een tandem en samen fietsten ze met heel veel bliklawaai naar school.© PDC
Directeur Karel Scherpereel haalde juf Veerle op met een tandem en samen fietsten ze met heel veel bliklawaai naar school.© PDC
Redactie KW

Dinsdag werd in basisschool OLVA De Meersen in Assebroek feestelijk afscheid genomen van juf Veerle Van den Broecke. Na een achttal jaar rondzwerven en her en der lesgeven, belandde Veerle in het Tronkenbos, een toenmalige afdeling van OLVA De Meersen.

Dertig jaar gaf ze les in de eerste kleuterklas in Assebroek. Directeur Karel Scherpereel haalde juf Veerle op met een tandem en samen fietsten ze met heel veel bliklawaai naar school. “Het weer had zijn beste beentje voorgezet en zorgde voor zo goed als geen neerslag toen de festiviteiten van start gingen. Alle kinderen van de school onthaalden enthousiast de afscheidnemende kleuterjuf en zwaaiden met witte zakdoeken. Het was een prachtig spektakel.”

Na een bezoek aan alle klassen werd ze nog op een troon gehuldigd, bezongen en zelfs door de plaatselijke pastoor gezegend. De school schonk haar nog een mooi boeket bloemen en een immens grote puzzel (1000 stuks) met de foto van haar familie erop.

Over de middag genoten alle leerlingen samen met juf Veerle van een smakelijke verrassingsmaaltijd. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier