"Het is inderdaad een zeer zware klap. We waren een zeer samenhangend team, bijna zussen", klinkt het aangeslagen bij Ilse Delombaerde, directeur van de school. Ilse Michels gaf reeds 23 jaar les aan de school. Vorig jaar organiseerden sympathisanten nog samen met de school een loopwedstrijd om de juf te steunen. Met 'Run for Juf Ilse' zamelden ze geld in voor een goed doel. Maar de school organiseerde ook een benefietconcert met Laura Tesoro en Milo Meskens. De leerlingen van de school droegen hun ook steentje bij met een scholenloop.

Vorig jaar kwam de diagnose voor juf Ilse. "Toen we het verdict van pancreaskanker in mei vorig jaar kregen, was dat een mokerslag. Het werd vorig jaar een heel intensief jaar waarbij we Ilse zoveel mogelijk steunden", klinkt het bij de directeur. Voor het schoolteam was juf Ilse een eeuwig positief ingestelde vrouw. "Je kan het niet beschrijven. Hoe zij dingen kon ombuigen tot iets positiefs."

Op dit moment is het voor het schoolbestuur nog veel te vroeg om toekomstige mogelijkheden tot steun betuigen aan te kondigen. "We moeten eerst nog de recente gebeurtenissen verwerken. Er zijn wel al ideeën om van de dienst een heel mooi en persoonlijk gebeuren te maken", zegt directeur Ilse Delombaerde.

Vorig jaar ging onze journalist nog langs voor een interview met juf Ilse. Lees het hier.

(XC)

"Het is inderdaad een zeer zware klap. We waren een zeer samenhangend team, bijna zussen", klinkt het aangeslagen bij Ilse Delombaerde, directeur van de school. Ilse Michels gaf reeds 23 jaar les aan de school. Vorig jaar organiseerden sympathisanten nog samen met de school een loopwedstrijd om de juf te steunen. Met 'Run for Juf Ilse' zamelden ze geld in voor een goed doel. Maar de school organiseerde ook een benefietconcert met Laura Tesoro en Milo Meskens. De leerlingen van de school droegen hun ook steentje bij met een scholenloop.Vorig jaar kwam de diagnose voor juf Ilse. "Toen we het verdict van pancreaskanker in mei vorig jaar kregen, was dat een mokerslag. Het werd vorig jaar een heel intensief jaar waarbij we Ilse zoveel mogelijk steunden", klinkt het bij de directeur. Voor het schoolteam was juf Ilse een eeuwig positief ingestelde vrouw. "Je kan het niet beschrijven. Hoe zij dingen kon ombuigen tot iets positiefs."Op dit moment is het voor het schoolbestuur nog veel te vroeg om toekomstige mogelijkheden tot steun betuigen aan te kondigen. "We moeten eerst nog de recente gebeurtenissen verwerken. Er zijn wel al ideeën om van de dienst een heel mooi en persoonlijk gebeuren te maken", zegt directeur Ilse Delombaerde. (XC)