Juf Daphné uit Lauwe legt coronavirus uit met behulp van glitters en ‘Smog’

© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Niet iedereen begrijpt wat corona is en al zeker niet kinderen en/of volwassenen met een verstandelijke beperking. Het is dan aan de zorginstellingen om een goede toelichting te geven over waarom bepaalde activiteiten geschrapt worden uit hen dagelijkse ritmes. Mama en opvoedster Daphné De Latter werkt in de Kindervriend te Rollegem en vond het hoog tijd om op aangepast niveau toelichting te geven.

Naast opvoedster in de Kindervriend in Rollegem is Daphné ook actief op de afdeling G-Dans in Izegem. “Met een aangepaste begeleiding, Smog (spreken met ondersteuning van gebaren, nvdr) en tonnen enthousiasme zorg ik dat kinderen een toffe beleving hebben op maat binnen het dansgebied”, verduidelijkt Daphné De Latter. “De kennis die ik de voorbije jaren heb opgedaan pas ik nu ook toe op andere vlakken, zoals de video die ik op Facebook heb geplaatst.”

Video met smog en glitters

Om alles duidelijker te maken naar de jongeren en kinderen toe werkt Daphné in haar video met verschillende instrumenten: knuffels, glitter en Smog. Daphné: “De kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking begrijpen niet zo goed wat er allemaal gebeurt. Ik leg met glitters uit hoe het coronavirus zich verspreidt. Daarnaast wil ik ook in de video staven waarom we elkaar voorlopig niet mogen knuffelen, waarom we ver uit elkaars buurt moeten blijven en waarom ze nu hun vriendjes niet mogen zien. Ook mijn G-dansertjes kunnen elkaar momenteel niet zien. Dat is voor hen moeilijk om te begrijpen. Ik hoop dat mijn video goed uitlegt wat er momenteel gaande is.”

Ben je benieuwd naar de video? Of wil je hem gebruiken om meer uitleg te geven aan uw kinderen? Bekijk de video hieronder.

G-Dans op Maathttps://www.facebook.com/Lifedanscenterizegem/https://www.facebook.comFacebook1280

Glitter en Smog Virus

Juf Daphné legt het corona virus uit met glitters en smog 💖

Geplaatst door G-Dans op Maat op Donderdag 19 maart 2020

video1.0https://www.facebook.com/Lifedanscenterizegem/videos/217014499672866/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier