Judoclub van Wervik verliest oudste actief lid Roger (80)

Judoclub Wervik verloor haar alleroudste actief lid: de gewezen beroepsmilitair Roger Ghekiere (80) uit Komen.

Roger overleed vrijdag in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. In april werd hij door de club nog gehuldigd naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag. Roger deed sinds 1968 aan judo en droeg de zwarte gordel eerste Dan.

“Rust roest”, vertelde Roger in deze krant naar aanleiding van de huldiging in de judozaal van sportcentrum De Pionier. “Al heel mijn leven doe ik aan sport. Ik heb ook mijn reddersbrevet en deed aan turnen. Judo had ik altijd willen doen. Ik doe dit om gezond te blijven. Neen, ik ben nog niet versleten. ‘Laat hem maar doen’, zei mijn huisdokter onlangs tegen mijn vrouw. Zolang ik kan, sta ik op de tatami.”

Onverwacht overlijden

Roger liep halve marathons en reed als wielertoerist een paar keer Gent-Wevelgem. “Eind augustus was Roger van de partij tijdens de eerste training van het nieuw seizoen”, aldus voorzitter Lieve Demyttenaere. “Tussendoor ging hij nog op reis naar Duitsland en kwam nog kijken naar de training. Hij vertelde dat hij niet helemaal in orde was. Zijn overlijden komt totaal onverwacht. We zijn ontzettend bedroefd dat Roger zo vlug is gestorven is. Hij was zo super trots op die huldiging in aanwezigheid van zijn familie.”

Roger werd geboren in Mesen, was de echtgenoot van Mireille Baelen en vader van drie kinderen Patricia, Philippe en Veronique. Er zijn daarnaast zeven kleinkinderen en een achterkleinkind Louise. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 4 november om 10 uur in de Sint-Chrysoliuskerk in Komen.

(EDB – Foto a-LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.