Judoclub Neko organiseert drie acties voor Warmste Week

We herkennen v.l.n.r. An Dewaele, Gunter Archie, Kelly Verbrugghe, Peter Louagie, Kimberly Verbrugghe, Stefaan Schoonheere en Jean-Philippe Luypaert. (foto EF)
Redactie KW

De geldinzamelacties voor de Warmste Week schieten als paddenstoelen uit de grond. De Ieperse judoclub Neko komt op de proppen met maar liefst drie acties: een soepverkoop, een eigen badge en een heuse judodag, allemaal om hun goed doel ‘Life On Wheels’ te steunen.

Het badge-idee komt van Kelly, dochter van bestuurslid An Dewaele die de Warmste Week-acties in goede banen leidt. “Kelly tekende eerst een model op papier en zette het dan met hulp van haar zus Kimberly om in een grafisch ontwerp op de computer”, vertelt Anne. “Het is nog met het oude Warmste Week-vlammetje, want het ontwerp lag al sinds vorig jaar in de ‘digitale’ schuif. Het is er toen door onze drukke bezigheden niet van gekomen, maar dit jaar zijn we er vroeg genoeg aan begonnen. Er zijn voorlopig 250 badges beschikbaar. We zijn al in gang geschoten bij de start van het nieuwe judoseizoen en doen nog twee andere acties. Sharon Samyn baat met haar ouders de Wevelgemse bistro Plaza uit en wil, in navolging van voorzitter Jean-Philippe Luypaert die altijd pompoensoep maakte voor de Halloweentraining, voor ons goed doel pompoensoep maken. Die gaan we verkopen aan 5 euro per liter op onze judodag van 27 oktober tussen 10 en 16 uur.”

G-judo

De meest in het oog springende actie is misschien nog de judodag die Neko organiseert. “Dit idee kwam van judoka en trainster Kelly Verbrugghe. Ons goed doel Life On Wheels vroeg vorig jaar om een judotraining in elkaar te steken voor mensen met een beperking, de zogenaamde G-judo. Het ging vooral om mensen die verlamd waren aan de onderste ledematen. Het werd een heuse uitdaging, maar het werd een succes. Om extra geld in het laatje te brengen organiseren we op zondag 27 oktober een judodag. Iedereen die wil, mag voor 5 euro een uurtje komen meetrainen volgens leeftijdsklasse. Er is ook weer een judo-uurtje voor mensen met een beperking, van 13 tot 14 uur. Na afloop krijgt elke deelnemer nog een drankje. Wie niet op de tatami wil belanden, kan ook gewoon een aperitief, kleine snack of koffie met dessert komen nuttigen in onze dojo langs de Diksmuidseweg 3a. Het ingezamelde geld zouden we dan graag in Kortrijk gaan afgeven.” (DS)

Meer info: Facebookpagina Judo for life 2019 of

www.neko-ieper.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier