Zijn witgrijze haar steekt uit zijn deukhoed en raakt de kraag van zijn loden jas waarmee hij zich door het gure herfstweer haast. Hij sleept een boodschappenkarretje achter zich aan.

Jozef Carlier mag dan al 90 zijn, hij doet nog altijd zelf zijn inkopen. En doet dat met verse groenten. "Geen soep uit pakjes" voor hem en zijn vrouw. Ze zijn al 65 jaar samen. Dat weet ik, omdat hij even halt hield toen ik vroeg "wie ziej gie?". Een paar minuten hebben we gebabbeld. Meer tijd had ik niet nodig om te weten dat ik ook zo'n opa wil.

Jozef Carlier heet ie. Hij is 90 jaar oud, is vader van vijf kinderen, grootvader van 12 kleinkinderen en er zijn intussen 15 achterkleinkinderen. "Hoe het met hen zal lopen, zal ik niet meer meemaken," zegt hij met een schalks lachje op zijn gezicht. Op zijn leeftijd zie je blijkbaar overal de humor van in. Jozef heeft een guitigheid die veel jongeren hem mogen benijden.

Over zijn kookkunst wil hij ons nog meegeven dat het "niet de beste koks zijn die op de televisie komen." Waarna hij zijn pad hervat. Want er moet eten op tafel komen.