Jotte Mallisse (19) wint met duurzaam kledijmerk Whitee de Kortrijkse Groene Pluim

Vlnr: Oostends schepen Natacha Waldmann, Groene Pluim winnaar Jotte Mallisse en een van de voorzitters van Groen Kortrijk, Els Gosseens
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Politieke partij Groen reikte voor het eerst in vijf jaar nog eens een Groene Pluim uit in Kortrijk. Ze doen dat om ondernemers die duurzaam trachten te werken een hart onder de riem te steken. De 19-jarige Jotte Mallisse uit Kortrijk ging dit jaar met de eer aan de haal.

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Groen Kortrijk plaats in het Begijnhofpark. Voor het eerst in vijf jaar werd daar nog eens een Groene Pluim uitgereikt. “Niet dat we een gebrek hebben aan groene ondernemers in Kortrijk“, aldus fractieleider David Wemel. “Maar de afgelopen jaren lag de focus van de receptie nu eenmaal meer op de verschillende verkiezingen.”

Het bestuur van Groen Kortrijk nomineerde verschillende ondernemers en koos uiteindelijk voor Jotte Mallisse (19) die met zijn online shop Whitee volop inzet op duurzame kledij. Want ‘je bent wat je draagt’ zoals hij het zelf zegt op zijn website. Jotte combineert studeren met de uitbouw van zijn online shop. Hij kiest met zijn merk resoluut voor 100 procent biologisch katoen dat op een ecologische manier gemaakt wordt. Zijn nieuwe collectie is gebaseerd op kunstwerken uit de Renaissance.

“Met deze Groene Pluim willen we onze waardering uitdrukken voor het initiatief van Jotte en voor al die andere doeners die Kortrijk mee maken tot de stad die ze vandaag is”, klinkt het bij Groen. Een geldprijs is er niet verbonden aan de Groene Pluim. “We willen vooral de Jotte’s van deze wereld een hart onder de riem steken. Een jonge ondernemer die zelf dingen in beweging zet in plaats van te wachten tot anderen dat voor hem doen“, besluit de fractieleider. Jotte mocht wel een kunstwerk van Cathy Mathieu, ook een gemeenteraadslid van Groen, in ontvangst nemen.

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier