Joseph Vanbeveren en Cecilia Finaut vierden hun platina bruiloft

Het koppel werd in de bloemen gezet door de kinderen, familie en het stadsbestuur van Veurne. © foto JT
Redactie KW

Het platina koppel verblijft in het Rust- en Verzorgingstehuis (RVT) Ter Linden in Veurne, en werd op zondag 12 januari in de bloemen gezet door de kinderen, familie en het stadsbestuur van Veurne. Joseph is geboren in Pervijze op 16 april 1927. Zijn echgenote Cecilia komt uit Avekapelle waar ze op 18 november 1931 het levenslicht zag.

Ze huwden in Avekapelle op 12 januari 1950. Cecilia was jarenlang huishoudster bij de familie Deneckere. Het huis waar ze werkte stond daar waar nu het stadskantoor en het nieuwe stadhuis is gevestigd. Joseph was vertegenwoordiger bij ‘Côte d’or’.

Ze woonden in Veurne in de Hennestraat en in het Rozenhof en gingen in 2017 samen naar het RVT Ter Linden op de Kaaiplaats. Ze kregen vier kinderen, Jean-Paul, Rita, Linda en Henk en hebben ondertussen 12 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen.

Joseph kan goed tekenen. Hij maakt pastelwerkjes en stelde ze onlangs ten toon bij ‘Toeren en Loeren’, een project waar kunstenaars hun werk voorstellen aan een breed publiek. En terwijl Jef zijn tekeningen afwerkt, zit Cecile naast hem en lost kruiswoordraadsels op. Ook als er activiteiten worden georganiseerd in het rusthuis zijn ze altijd van de partij. Hun famile is heilig en omringen het platina koppel met de meeste zorg.

Na een woordje van burgemeester Peter Roose en het overhandigen van enkele geschenken door schepen Guido Hoste werd met de aanwezige familie geklonken op een nog lang en gezond leven in het RVT Ter Linden in Veurne.

(JT/ foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier