Jos Sypré legt de eed af als burgemeester van Beernem … met zijn hele klas erbij

Vrijdag hebben opnieuw vier burgemeesters de eed afgelegd bij gouverneur Carl Decaluwé. Jos Sypré van Beernem, die leerkracht is, bracht zijn klas mee. Ook Dirk De fauw (Brugge), Patrick Lansens (Koekelare) en Hendrik Verkest (Wingene) legden de eed af.

Jos Sypré en zijn klas bij de gouverneur. © Davy Coghe

Jos Sypré (CD&V) is leerkracht bij Wonderwijs in Assebroek. Hij legde vrijdag de eed af en bracht daarvoor zijn hele klas mee naar de ambtswoning van de gouverneur in Brugge.

Ook Dirk De fauw wordt straks voor het eerst burgemeester. “Het is toch een speciale dag als je hier bij de gouverneur de eed mag afleggen en wordt aangesteld als de nieuwe burgemeester van Brugge”, aldus Dirk De fauw.

Dirk De fauw (rechts) legt de eed af bij de gouverneur.
Dirk De fauw (rechts) legt de eed af bij de gouverneur.© Davy Coghe

Zes jaar geleden moest hij heel nipt de duimen leggen voor Renaat Landuyt, maar uitstel bleek geen afstel. “Ik ben daar heel veel over aangesproken. Ik heb mij daar toen op een sportieve manier over gezet. We hebben de voorbije zes jaar goed gewerkt in het OCMW en in het stadsbestuur en dat heeft het resultaat opgeleverd dat CD&V de grootste partij is geworden en dat ik als kopman burgemeester wordt van deze mooie stad“, aldus De fauw, die al volop bezig is met de opmaak van de beleidsnota voor de komende legislatuur.

De gouverneur en De fauw hadden ook nog een gesprek, zoals de gouverneur dat doet bij alle eedafleggingen. Decaluwé hamert sterk op veiligheid en noodplanning en vooral in Brugge is dat belangrijk omdat ook de haven van Zeebrugge daarin betrokken is.

Naast Sypré en De fauw kwamen ook nog Patrick Lansens (SP.A) van Koekelare en Hendrik Verkest (CD&V) van Wingene langs. Daarmee hebben al acht van 64 burgemeesters hun eed afgelegd.

Patrick Lansens.
Patrick Lansens.© Davy Coghe

Hendrik Verkest.
Hendrik Verkest.© Davy Coghe

(TV/Belga-foto’s Davy Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.