https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jos Denolf (49) van het vroegere Deno Computers overleden

Jos Denolf bij zijn vroegere zaak Deno Computers. Hij overleed in het paasweekend in zijn slaap.©Johan Sabbe
Jos Denolf bij zijn vroegere zaak Deno Computers. Hij overleed in het paasweekend in zijn slaap.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Torhoutenaar Jos Denolf, jarenlang zaakvoerder geweest van Deno Computers in zijn stad, is in het paasweekend thuis in zijn slaap overleden. Hij is maar 49 jaar geworden. Hij laat twee kinderen na.

Jos heeft vele jaren in de Rozeveldstraat gewoond, maar had nu zijn thuis in de stadskern, vlakbij zijn vroegere winkel op de hoek van de Kortemarkstraat met de Blekerijstraat. Hij genoot, net als zijn jongere broer Jan (48) en hun vader Michel (72), vele jaren bekendheid als muzikant van het Houtlands Harmonieorkest. Hij speelde hoorn, al is dat intussen al ettelijke jaren geleden.

Eigen informaticazaak vanaf de zomer van 2000

Jos, die twee kinderen nalaat, studeerde in 1994 af als informaticus. Hij werkte eerst anderhalf jaar als instructeur informatica voor de VDAB in Oostkamp en vervolgens een aantal maanden in een computerwinkel in Knokke. Zo deed hij veel ervaring op. In 1996 werd hij informaticaverantwoordelijke en cursuscoördinator in het Brugse Vormingsinstituut (nu Syntra West). De overstap naar een eigen informaticazaak vloeide eruit voort. In oktober 1999 werd de onderneming opgericht en in de zomer van 2000 had in het pand op de hoek van de Kortemarkstraat met de Blekerijstraat in Torhout de opening plaats van Deno Computers.

De informaticazaak bood haar klanten totaaloplossingen aan. Ze verkocht niet alleen computers en software, maar gaf ook opleidingen en schreef programma’s op maat. Er werd zelfs een tweede vestiging in Aalter opgericht.

Joviale man die graag van het leven genoot

Vele jaren bestond de doelgroep van Deno Computers uit zowel particuliere klanten als kmo’s. Er werden ook gsm’s en toebehoren verkocht. Begin april 2018 werd de Torhoutse winkel een Telenet Center. Elektro Taelman nam de zaak over en is er nu gevestigd met een groot aanbod aan IT- en telecomproducten. Nog altijd is het een Telenet Center, maar Taelman is tegelijk Apple-reseller en verkoper van audio, televisie en multimedia.

Jos Denolf stond in het najaar van 2015 aan de wieg van BNI De Wynendaele, de Torhoutse tak van de marketingorganisatie Business Network International. Hij deed ook een hele periode in zijn vrije tijd aan Free Poker, pokeren voor punten. Hij was een joviale man, die graag van het leven genoot. Helaas is hij veel te jong gestorven. (Uitvaartcentrum Logghe)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.