Joris Lannoostraat in Tielt omgedoopt tot zomerstraat

De Joris Lannoostraat in Tielt werd omgedoopt tot een zomerstraat. © foto WM
Redactie KW

Door de geldende coronamaatregelen zagen de bewoners van de Joris Lannoostraat in Tielt dit jaar hun zomerbarbecue en nieuwjaarsreceptie noodgedwongen afgelast worden. Een domper voor de bewoners van deze relatief jonge wijk die steevast massaal present tekenen op dit gezellige en grootse straatfeest.

Toch bleven de organisatoren niet bij de pakken zitten en zochten ze naar een waardig alternatief om tijdens deze vreemde zomermaanden toch iets te kunnen organiseren om de buren en de kinderen samen te brengen. Onder impuls van Annelies Beel en Bart Kindt waagden ze hun kans om een van Vlaanderens ‘zomerstraten’ te worden.

“We waren dan ook zeer blij toen we vorige week een mail en telefoontje mochten ontvangen dat we een van de vijf Tieltse zomerstraten van 2020 waren, maar daarenboven ook nog eens geselecteerd waren uit meer dan 600 ingeschreven straten in Vlaanderen om als locatie te dienen voor een promofilmpje dat men wou maken in het thema spelen en bewegen”, vertellen de organisatoren.

Competitie tussen de kinderen

“Een snelle brainstorm bracht ons op het idee om op de opritten van enkele huizen of in doorlopende stukken straat in de wijk spelletjes te organiseren voor de kinderen. Voor de spelletjes konden we gratis beroep doen op de speelkoffers van de jeugddienst Tielt en wij zorgden voor een kleine competitie zodat kinderen telkens puntjes konden verdienen op een kaart. Bij een volle kaart kregen ze een beloning. Op deze manier hadden de kinderen een ganse namiddag spelplezier. En de ouders hebben perfect de social distancing kunnen respecteren”, licht Bart Kindt toe.

De campagne ‘Zomerstraten’, een initiatief van de Voetgangersbeweging dat kan rekenen op steun van de Vlaamse Gemeenschap, startte in het weekend van de Vlaamse feestdag en loopt nog tot eind september. Het wil mensen de kans geven om hun eigen straat om te vormen tot een leuke vakantieplek om samen van de zomer te genieten.

(WM/ foto WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier