Joris Lagrou van balie Veurne nieuwe voorzitter Hoge Raad voor de Justitie

© BELGA
Redactie KW

Joris Lagrou is sinds woensdag voorzitter van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ). Hij volgt in die functie Magali Clavie op.

Lagrou is advocaat aan de balie van Veurne en was er ook een tijdlang stafhouder. Binnen de HRJ is hij sinds 2016 voorzitter van de Nederlandstalige benoemings- en aanwijzingscommissie. Lagrou leidt ook de projectgroep waarvan de overwegingen vorm zullen geven aan ‘De magistratuur van de toekomst’.

De wet voorziet in een beurtrol voor het algemene voorzitterschap onder de vier leden van het Bureau. Dat zijn naast Lagrou en Clavie ook Vanessa de Francquen en Christian Denoyelle. Clavie is voorzitter van de Franstalige en van de verenigde advies- en onderzoekscommissie. Zij heeft de leiding van de projectwerkgroep rond ‘De beheersautonomie’.

De Francquen en Denoyelle zijn de respectieve voorzitters van de Franstalige benoemings- en aanwijzingscommissies en de Nederlandstalige advies- en onderzoekscommissie. Ze leiden daarnaast respectievelijk de projecten rond ‘De toegang tot justitie’ en het ‘Helder juridisch taalgebruik’.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier