Joris Hessels maakt tijd voor praatjes met patiënten tijdens Dag tegen Kanker

© Frank Meurisse

De Izegemse Sint-Jozefskliniek neemt vandaag traditiegetrouw deel aan de Dag tegen Kanker. Er staan diverse activiteiten op het programma. Zo kwam vanmorgen Joris Hessels, bekend van Radio Gaga, langs.

Joris Hessels nam uitgebreid de tijd om met de patiënten te praten. Dat deed hij in het oncologisch dagziekenhuis, daarna hielp hij ook dessertpakketjes uitdelen. Na de middag is het de beurt aan het muzikale duo De Wafels dat voor een optreden zorgde.

“We stellen dit op prijs”, reageerden de aanwezige patiënten. “Het is eens totaal iets anders en zorgt voor wat afleiding.” Er waren niet alleen gesprekjes en optredens. De oncologische patiënten konden zich laten verwennen met een gelaats- of voetverzorging en konden smullen van een geschenkpakket vol zoetigheden.

En er was nog meer hulp in het ziekenhuis want vandaag is het ook de Youca-Action Day. Tijdens deze dag die vroeger als Zuiddag door het leven ging, engageren negen studenten zich om één dag in het ziekenhuis te komen werken. Het loon dat ze hiervoor krijgen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.