Joris De Loore moet in Koksijde winst aan Fransman laten

Joris De Loore kon bij een 5/4 achterstand breken maar uiteindelijk ging de eindzege toch naar de Fransman Perchicot. © VDB
Redactie KW

Joris De Loore kende in Koksijde tijdens de Men’s Trophy meer dan een geslaagd tennistornooi. De West-Vlaming geraakte tot in de finale, maar verloor die eindstrijd zondagnamiddag tegen de Fransman Mathieu Perchicot na drie sets.

Joris De Loore, die met een wildcard op de hoofdtabel van het 25.000 dollar tornooi begon, stond bijna twee en een half uur in de finale tegenover Mathieu Perchicot, als vijfde reekshoofd. De tennisser uit Damme verloor met 3/6, 6/2 en 5/7. Beide finalisten zorgden op die manier voor een genietbare finale die van regen gespaard werd, zodat er dus in een goedgevuld theaterplein kon gespeeld worden.

De Loore, momenteel op 896 op de ATP-lijst, had na langdurig blessureleed van zo’n twee, drie jaar, twee tornooien in Spanje achter de rug en kon zich de voorbije week voor eigen volk tonen. Hij deed dat met verve door in de eerste ronde meteen voor een stunt te zorgen en de Nederlander Gijs Brouwer (ATP 398) als eerste reekshoofd uit te schakelen.

Dit gaf de enige West-Vlaming aan het tornooi het nodige vertrouwen om tot in de finale door te stoten. Hierin namen beide finalisten een set voor hun rekening zodat de beslissing in de derde en beslissende set moest gebeuren. De Loore kon bij een 5/4 achterstand breken maar uiteindelijk ging de eindzege toch naar de Fransman Perchicot. De West-Vlaming kan sowieso op een mooie tennisweek terugblikken wat hem het nodige vertrouwen voor de toekomst moet geven.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.