Joost Vanaudenaerde moet je de stiel niet leren. Het moet zowat 35 jaar geleden zijn dat hij in de Beuterblomme in de Zuidstraat zijn eerste stappen zette in de horecawereld. Daarna stond hij in de keuken van Elsbos in Ingelmunster en was hij lange tijd de bezieler van Gastronoom in Beveren-Leie. De Gastronoom maakte ook deel uit van dezelfde groep als 't Vosken. Daarna volgde nog een periode bij Den Oscar in Wielsbeke en zijn laatste project was Swaenenburg in Oostrozebeke. "Maar daar verliep dat niet zoals verhoopt, bovendien kampte ik toen ook met een ziekte. Dat is nu achter de rug en ik kan hier met volle energie aan de slag."
...

Joost Vanaudenaerde moet je de stiel niet leren. Het moet zowat 35 jaar geleden zijn dat hij in de Beuterblomme in de Zuidstraat zijn eerste stappen zette in de horecawereld. Daarna stond hij in de keuken van Elsbos in Ingelmunster en was hij lange tijd de bezieler van Gastronoom in Beveren-Leie. De Gastronoom maakte ook deel uit van dezelfde groep als 't Vosken. Daarna volgde nog een periode bij Den Oscar in Wielsbeke en zijn laatste project was Swaenenburg in Oostrozebeke. "Maar daar verliep dat niet zoals verhoopt, bovendien kampte ik toen ook met een ziekte. Dat is nu achter de rug en ik kan hier met volle energie aan de slag."'t Vosken is een naam als een klok die tot ver buiten de Roeselaarse stadsgrenzen weerklinkt. "Ik kende de zaak uiteraard ook en was meteen gewonnen toen ik hoorde van de plannen om hier iets van te maken. Een investeerder huurde dit pand al een tijdje, maar was op zoek naar de juiste persoon om het uit te baten. Uiteindelijk zijn we na een goede babbel met elkaar in zee gegaan. Mijn investeerder die er op staat anoniem te blijven heeft hier alle kosten voor zijn rekening genomen. Van de stoelen tot de prachtige keuken waarover ik hier kan beschikken. We werken ook met een open keuken. Belangrijk, want ik sta graag in contact met de klanten. Bovendien kan men dan zien dat alles hier erg vers en proper bereid wordt."Het concept zal er toch wat anders uitzien als vroeger, ook al door de coronamaatregelen. "In de eerste fase hebben we het voorste gedeelte van het restaurant helemaal opgeknapt. Hier kan in principe al 100 man zitten, maar we zullen dat door corona beperken van 40 tot 60. Iedereen kan op voldoende afstand van elkaar plaatsnemen. In een tweede fase zal het volgende gedeelte van het restaurant aangepakt worden en zul je opnieuw boven de visvijver kunnen eten. Ook het zaaltje achteraan wordt vernieuwd, daar is ook plaats voor 30 tot 40 personen. We zullen dus ook opnieuw kunnen instaan voor rouwmaaltijden of allerlei feestjes. Tegen de zomer hopen we dan ons terras, goed voor 200 zitplaatsen, te kunnen openen. Vooraan zou er ook een loungebar komen."'t Vosken zal op dinsdag en woensdag gesloten zijn. Je kunt er genieten van een daglunch aan 17 euro. "Komende vrijdag is dat bijvoorbeeld een courgettesoepje gevolgd door kabeljauwfilet. We werken enkel met dagverse producten en omdat we geen opening kunnen organiseren krijgt iedereen tot 15 november een glaasje cava als aperitief. Op zaterdag pakken wij uit met een specialleke, want dan is onze daglunch telkens een entrecote van 250 gram met een saus naar keuze en frietjes voor 21 euro. Verder kun je hier ook aan de kaart eten. Van een steak over varkenswagentjes, scampi's of een zeetongetje,... Ook heel wat klassiekers zijn hier à la carte te verkrijgen. En ook de paling in 't groen en in de room waarvoor ik bekend sta."Zijn team met een souschef en twee zaalverantwoordelijken zal hij aanvullen met flexi-jobs. "Het zijn mensen die ik ken en waar ik het volste vertrouwen in heb. We hebben ook nog geen zicht op eventuele nieuwe coronamaatregelen voor de horeca, maar zullen die uiteraard respecteren."Ook de parking naast 't Vosken zal opgeknapt worden. De zaaltjes boven zullen niet meer verhuurd worden.