Jongste burgemeester van West-Vlaanderen voor het eerst papa

Gauthier Defreyne en Manon Van Daele. © Facebook
Redactie KW

Arthur. Zo heet het eerste kindje van de Gistelse burgemeester Gauthier Defreyne en zijn vriendin Manon Van Daele. “Mama en kindje stellen het prima, maar op een feestje is het nog even wachten.”

Gauthier Defreyne en Manon Van Daele zijn al sinds juni 2012 een koppel. Met Arthur – 49,5 centimeter en 3,11 kilogram – stichten ze nu dus ook echt een gezinnetje. De geboorte kwam een goede twee weken te vroeg. “Maar Manon en Arthur zijn in prima gezondheid, hoor”, duidt Defreyne. “Hij weent zelfs niet, ‘t is echt een hele brave jongen – net als zijn papa”, grapt de burgemeester.

“Door de geldende coronamaatregelen zit er voorlopig geen groot feest in. Ook in het ziekenhuis mag enkel ik op bezoek komen. En ook de aanloop naar de bevalling was anders dan gewoonlijk. Zo was het niet mogelijk een rondleiding te krijgen in het ziekenhuis om het proces stapsgewijs uitgelegd te krijgen.”

De kleine Arthur.
De kleine Arthur.© Facebook

Gauthier Defreyne is sinds 2019 burgemeester van Gistel en met zijn 31 jaar de jongste in onze provincie. In heel België moet hij zelfs amper twee andere collega’s laten voorgaan. De 27-jarige Van Daele is zijn steun en toeverlaat. Ze is actief bij de bekende fijnbakkerij Debusschere in Mariakerke in Oostende.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier