Jongsocialisten Oostende trekken met coronapakketten naar jeugdhuizen

Redactie KW

Ook de jeugdhuizen openden onlangs opnieuw hun deuren nadat ze drie maanden dicht gingen omwille van de coronamaatregelen. De SP.A Jongsocialisten overhandigden een corona-reinigingspakket aan de verschillende jeugdhuizen en vragen meer steun aan het stadsbestuur.

Oostende telt vier jeugdhuizen: De Takel, de Korre, de Kim en OHK. Kersvers Jongsocialisten-voorzitter Gide Van Cappel trok woensdag naar Jeugdhuis De Kim en overhandigde hen een coronapakket met daarin ontsmettende handgel, mondmaskers en latex handschoenen. Later moeten dan de andere jeugdhuizen volgen. Dat moet de jeugdhuizen helpen om hun ontmoetingsplaats coronaproof te maken.

Geen extra budget

“Op die manier willen we de heropening in de kijker plaats, maar eigenlijk schuilt er vooral heel veel symboliek achter de overhandiging van de reinigingspakketten”, legt de voorzitter uit. “We willen dan ook aan het stadsbestuur vragen om de jeugdhuizen meer te ondersteunen tijdens de heropstart. Er is echter wel overleg geweest met de Jeugddienst van de stad, maar daar kregen we te horen dat er geen extra budget werd vrijgemaakt, ondanks het feit dat de stad van de Vlaamse overheid een budget van 1,14 miljoen euro heeft ontvangen ter ondersteuning van de jeugd-, sport-, en cultuurwerking. Hun werkingsgeld, dat al zeer beperkt is, kan niet dienen om te voldoen aan de coronamaatregelen. Dat budget moet gebruikt worden om hun activiteiten te financieren en om aan de slag te gaan met de eerstelijnszorg.”

Bezig met relanceplan

Schepen Bart Plasschaert (CD&V) reageert: “Er werd ons inderdaad geld uit Brussel beloofd, maar dat geld is er nog niet. We weten voorlopig nog niet wat we wel of niet kunnen en mogen betalen. We zijn echter wel bezig met een relanceplan. We hebben in Oostende maar liefst 350 verenigingen. Om alles in goede banen te leiden, willen we een reglement klaar hebben. Daarin moet duidelijk worden wie wat krijgt. We gaan oplijsten wat de extra kosten zijn van de verenigingen door de coronacrisis en hebben de concrete vraag van de jeugdhuizen en alle andere verenigingen meegenomen. Volgende week zou het relanceplan klaar moeten zijn en gaan we daarover communiceren.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier