Jongerenincubator Haven wint de European Enterprise Promotion Award

Haven mocht de award afhalen in Helsinki. © GF
Redactie KW

Incubator Haven, met in Kortrijk vzw De Stroate en Bolwerk onder haar lidorganisaties, heeft de prijs voor ‘Promoting the entrepreneurial spirit’ gewonnen op de European Entrepreneurial Promotion Awards. Ze gingen deze award afhalen in Helsinki. Die awards reikt de Europese Commissie jaarlijks uit aan organisaties die ondernemerschap in elke fase op de kaart zetten.

Haven bestaat nog maar 3 jaar en ondersteunt op dit moment een 80-tal jongeren en is dus zeer opgetogen met de prestigieuze prijs. “We zijn zeer trots op wat we de afgelopen jaren hebben verwezenlijkt”, reageert Katrin van Haven. “Dat we daar op deze manier voor worden beloond, doet heel veel deugd. Maar het motiveert ons vooral om door te gaan op dit elan. We willen graag uitbouwen naar meer jeugdwerkpartners in Vlaanderen en België, ons aanbod uitbreiden en ondernemerschap als evenwaardige keuze naast werken en studeren krijgen.”

Haven ziet de award dus vooral als een bevestiging dat het goed bezig is en in de toekomst nog meer wil inzetten op ondernemende jongeren.

Tien jeugdhuizen richten Haven op

Haven ontstond uit het dichte netwerk van jeugdhuizen van Formaat vzw. Tien jeugdhuizen namen het initiatief om samen Haven op te richten. In de afgelopen drie jaar ondersteunde Haven meer dan tachtig jongeren bij de opstart van hun project. Haven is een regionaal ecosysteem in Vlaanderen dat door de nauwe samenwerking met jeugdwerkplekken het lokale ecosysteem rond ondernemerschap versterkt.

Dit doen we door jongeren een breed regionaal netwerk aan te bieden en coaches lokaal op te leiden tot ondernemerscoaches. Daarnaast moedigt Haven jongeren aan om te leren door ‘het te doen’ en zo een project op te starten dat ecologisch en sociaal aanvaardbaar is in de huidige maatschappij. Die duurzame projecten helpen de lokale context te veranderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier