Jongeren met groot hart verspreiden 50.000 flyers met noodnummer

Alle inwoners van Oostende hebben een brief van stad Oostende in de bus gekregen (of krijgen die nog) met belangrijke informatie over het coronavirus. De Oostendse jeugdbewegingen en andere geëngageerde jongeren boden zich spontaan aan om 50.000 flyers te verdelen.

Jordi en Tuur van de jeugddienst coördineren mee de flyeractie van het stadsbestuur. © Peter Maenhoudt

Angie Vyvey, Jordi De Pau en Oliver Martin, drie scoutsvrienden van Sint-Jan in Oostende, startten vorige week al de Facebookgroep ‘Verspreid solidariteit, geen virus’ op, waarin ze Oostendse jongeren opriepen hulp aan te bieden om bijvoorbeeld boodschappen te doen of gewoon even te babbelen via de telefoon of te chatten met eenzame mensen.

Sociale Noodlijn

Via deze groep helpen jongeren ook essentiële informatie over het coronavirus tot bij alle inwoners van Oostende te krijgen in samenwerking met de jeugddienst. “Sociale media en de website www.oostende.be zijn hiervoor de meest snelle kanalen, maar we beseffen heel goed dat je hiermee niet de volledige bevolking bereikt. Niet alle Oostendenaren beschikken over een computer of een smartphone. Niet iedereen beschikt over een internetverbinding of is digitaal vaardig. Hetzelfde probleem stelt zich bij de opstart van de Sociale Noodlijn. Via die lijn kunnen mensen boodschappen of maaltijden aan huis aanvragen. Ze kunnen er bovendien terecht voor een babbel. Om dit initiatief ook bij het oudere deel van de bevolking goed bekend te maken, was een klassieke brief de enige optie”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Stad Oostende drukt de brieven en ondersteunt de jongeren om de bedeling efficiënt te organiseren. De jongeren deden maandagavond met succes een oproep tot hun achterban. De bedeling van de flyers gebeurt individueel of maximum per twee (en enkel in duo’s van mensen die elkaar al eerder zagen deze week). De jongeren dragen ook beschermende handschoenen. “We zijn de jongeren die ons helpen om deze brief bij alle bewoners te krijgen erg dankbaar voor hun solidariteit en vrijwillige inzet”, aldus nog het stadsbestuur. (JD)

De sociale noodlijn is te bereiken op 059 25 85 85. Alle info vind je ook terug op www.oostende.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.