Jongeren leren omgaan met gamen tijdens gamekamp van jeugddienst Oostende

De jongeren spelen op verschillende gameconsoles. © JR
Redactie KW

De jeugddienst van de stad Oostende organiseert voor de eerste keer een gamekamp in ‘t Bosjoenk. 21 jongeren van 12 tot 14 jaar beleven er van maandag tot en met donderdag de tijd van hun leven.

Veel jongeren zitten urenlang aan hun scherm gekluisterd met in beide handen hun controller om te gamen. De vakantie wordt bij velen op die manier ingevuld. De stad Oostende biedt 21 jongeren de kans om te leren omgaan met gamen. Samen met enkele begeleiders van Speelcompagnie beleven de jongeren een vakantie vol gameplezier.

“We spelen niet alleen games op televisie, maar leren de jongeren ook de offline wereld kennen”, verduidelijkt Sam Matton, verantwoordelijke van het gamekamp. “We zorgen voor een divers activiteitenaanbod. Naast de traditionele games op de verschillende consoles spelen we ook gezelschapsspelen, spelen we lasertag en gaan we met de jongeren zeefdrukken. Maandag stond ook al een kennismaking met virtual reality op het programma. Elke dag brengen we zo een speciale activiteit tot bij de jongeren.”

De jongeren spelen dagelijks ook een tornooi en kunnen zo gamekampioen worden. Het gamekamp wordt na afloop door de jeugddienst geëvalueerd. Indien goed bevonden komen er nog volgende edities.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier