Jongeman valt met bromfiets en slaapt roes uit op zolder van buurtbewoners in Aartrijke

De jongeman probeerde eerst te slapen in de tuinset van het gezin. © TL
Redactie KW

Een jongeman kwam donderdagnacht onder invloed ten val met zijn bromfiets in de Boterweg in Aartrijke. Hij liet zijn bromfiets in het midden van de weg liggen en zocht bebloed naar een slaapplek. Die vond hij eerst in een loungeset en daarna op de zolder van buurtbewoners. “Hij was weg van de wereld”, klonk het.

De politie ‘s morgens vroeg voor de deur, een bromfiets midden op straat en bloed aan hun loungeset. Voor het gezin van Lies Sucaet (39) uit Aartrijke was het vrijdagmorgen behoorlijk bewogen wakker worden. Het was aanvankelijk de postbode die de bromfiets op straat in de Boterweg in Aartrijke had zien liggen. Hij kon er met zijn postwagen niet langs en verwittigde de politie. Die gingen dan ook meteen op zoek naar de eigenaar van de brommer en belden daarvoor aanvankelijk bij het gezin van Lies aan.

“Even na 7 uur de politie voor de deur. Dat was wel even schrikken, ja”, zegt ze. “Ze vroegen of die bromfiets van ons was en of we ‘s nachts niets gehoord hadden. Maar dat was dus niet het geval.” Maar al snel werd duidelijk dat de eigenaar van de bromfiets wel degelijk in de tuin van het gezin was geweest. Op de loungeset achteraan zaten namelijk bloedvlekken. “Wellicht wilde hij hier zijn roes uitslapen”, zegt Lies. “Hij probeerde de overkapping naar beneden te trekken, maar maakte die eigenlijk op die manier kapot.”

Lies ging samen met de politie een kijkje nemen in de losstaande garage naast het huis. Daar lag zowaar een onbekende broek op de grond. Op de zolder – waar je met een ladder heen moet – lag een jongeman te slapen. “Op een restje isolatie. Ik vermoed dat hij nog wel een tijdje jeuk zal hebben“, zegt Lies. “De politie maakte hem wakker. Het was een jongeman en hij was heel duidelijk onder invloed. Hij kon zelfs niet meer zeggen van waar hij precies was. Tegen ons heeft hij niets gezegd.”

Lies is op zich wel tevreden dat de jongeman gevat kon worden. “We hebben wel camerabeelden vanuit onze tuin waar hij op te zien is. Maar dat betekent niet dat we zijn naam zouden kennen. Hopelijk kunnen we onze schade nu wel op hem verhalen, want de kussens van de loungeset moeten hoe dan ook naar de nieuwkuis”, zegt ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten