Jongeman kritiek na nachtelijk ongeval in Poelkapelle

Bij een ernstig verkeersongeval in Langemark-Poelkapelle heeft een 19-jarige man uit Torhout levensbedreigende verwondingen opgelopen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. De bestuurder van het voertuig liep lichtere verwondingen op.


Het ongeval gebeurde kort voor 2 uur in de Wallemolenstraat in Poelkapelle. Een 23-jarige man uit Langemark-Poelkapelle verloor er ter hoogte van een vluchtheuvel de controle over het stuur. Daardoor kwam de wagen onder andere tegen een brievenbus en een verlichtingspaal terecht.

Positieve ademtest

De bestuurder liep relatief lichte verwondingen op, maar zijn 19-jarige passagier uit Torhout was er slechter aan toe. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het parket stelde geen verkeersdeskundige aan. De omstandigheden van het ongeval zijn immers duidelijk en er waren zeker geen andere voertuigen bij betrokken. Er werd wel een proces-verbaal opgesteld voor een inbreuk op de coronamaatregelen. Door de nachtklok mochten de betrokkenen op het moment van de crash eigenlijk niet onderweg zijn. Zaterdag meldde het parket dat de bestuurder een positieve ademtest aflegde. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.