Jongeman in ziekenhuis na incident tussen drie doofstomme jongeren in Karnemelkstraat in Roeselare

Wouter Vander Stricht

Vannacht heeft zich een gewelddadig incident voorgedaan in de Karnemelkstraat in Roeselare. Een ruzie tussen drie doofstomme jongeren mondde uit in een gevecht, waarbij er hevige slagen met een stuk hout werden uitgedeeld. Minstens één jongeman belandde in het ziekenhuis. Het parket onderzoekt de zaak.

In Roeselare is men nauwelijks bekomen de gebeurtenissen aan de Trax-site of er volgde opnieuw al een gewelddadig incident. Maandagavond liep het in de Karnemelkstraat – die de Albrecht Rodenbachtstraat met de Wallenstraat verbindt – uit de hand. Drie doofstomme jongeren zouden er ruzie gekregen hebben, waarna het tot een handgemeen kwam. Een van de jongeren kreeg ook klappen met een stuk hout en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook mes aangetroffen

Het parket onderzoekt de zaak maar dat wordt bemoeilijkt omdat de doofstomme jongeren van buitenlandse origine zijn en hun eigen doventaal spreken. “We zijn op zoek naar een gepaste tolk, maar die zoektocht is niet simpel”, luidt het daar.

De gewonde jongeman zou vandaag het ziekenhuis mogen verlaten. De twee andere jongemannen die nog moeten ondervraagd worden, kenden het slachtoffer. “Er zijn geen getuigen van het incident zelf, wel van wat zich ervoor en erna afspeelde. Het klopt ook dat er een mes gevonden werd, maar er werden geen messteken uitgedeeld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier