Jongeman bloedt bijna dood bij inbraak in immokantoor in Middelkerke: 120 uur werkstraf

Hevig bloedend door een diepe snijwonde in zijn been drong de man het kantoor binnen.©ratsadapong iStock
Hevig bloedend door een diepe snijwonde in zijn been drong de man het kantoor binnen.©ratsadapong iStock
Redactie KW

Een jongeman uit Kortrijk heeft in de Brugse rechtbank 120 uur werkstraf gekregen voor een inbraak in een immokantoor in Middelkerke.

Op 1 november zette de dakloze A. H. (20) het in Nieuwpoort op een drinken nadat hij zijn slaapplaats was kwijtgespeeld. In beschonken toestand stapte hij naar Middelkerke waar hij in de Leopoldlaan de glazen toegangsdeur van Immo Costa instampte. Hevig bloedend door een diepe snijwonde in zijn been drong hij het kantoor binnen en graaide 250 euro mee uit een kistje. Hij stopte het geld in zijn onderbroek maar door het zware bloedverlies raakte hij niet ver. Een getuige verwittigde de politie, die het been van A. H. diende af te binden alvorens hem te arresteren.

De jongeman, die met een lichte verstandelijke beperking kampt, beweerde dat hij zich niet veel meer kon herinneren van de feiten. “Ik ben geen crimineel maar als ik drink verlies ik de controle”, stelde hij. “Ik was vier jaar dakloos maar heb nu dankzij het OCMW een appartement in Kortrijk. Ik snap niet waarom ik heb ingebroken. Ik hoef niet te stelen want krijg genoeg geld van het OCMW. Stuur mij alsjeblieft niet naar de gevangenis, want daar zal ik elke dag moeten huilen.”

A. H. kreeg van de jeugdrechter al sancties opgelegd wegens drugsfeiten, wapens, diefstallen met geweld, smaad en weerspannigheid. In januari kreeg hij in de correctionele rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor diefstal met geweld. Voor de feiten in Middelkerke vroeg de procureur twaalf maanden effectieve celstraf, maar de rechter hield het op een werkstraf. Als A. H. die niet correct uitvoert krijgt hij alsnog twaalf maanden cel. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.