Jonge zusjes wandelen Belgische kust af voor goede doel

De zusjes vertrokken vanaf het Grenspad in De Panne voor een tocht van 85,63 kilometer.© TP
De zusjes vertrokken vanaf het Grenspad in De Panne voor een tocht van 85,63 kilometer.© TP
Redactie KW

De jonge zusjes Jacobs slaagden erin om door weer en wind de hele Belgische kustlijn af te wandelen voor Boris. Hun tienjarig neefje lijdt aan een zeldzaam syndroom, maar wordt goed verzorgd in voorziening De Parel in Roeselare. Door hun wandelactie konden de zusjes bijna 3.000 euro ophalen voor extra snoezel- en spelmateriaal in De Parel.

Janne (11) en Nelle (9) moesten zich goed induffelen voor wat een heroïsche wandeltocht werd langs de volledige Belgische kustlijn. Stevige tegenwind, regen, hagel en zelfs sneeuw: de zusjes kregen alle weerselementen over zich heen, maar slaagden er afgelopen woensdag in natuurpark Het Zwin in Knokke-Heist te bereiken.

Emotionele finish

Het werd een emotionele finish na vijf dagen en 85,63 wandelkilometers vanaf het grenspad in De Panne. “We doen elk weekend een wandeltochtje met het gezin, maar het is de eerste keer dat we zoveel kilometers in verschillende dagen na elkaar aflegden”, vertellen de zusjes Jacobs donderdag na hun thuiskomst in het Zonnebeekse dorp Passendale. “Het doet deugd om even te rusten, want het was behoorlijk lastig. Vooral ook door het weer. Nu voelen we ons opgelucht dat we het gehaald hebben.”

Giften van onbekenden

De zusjes waren bijzonder gemotiveerd, want ze wandelden met een doel. “Ons tienjarig neefje Boris werd geboren met het zeldzame Rubinstein-Taybi syndroom en kan daardoor geen gewoon onderwijs volgen. Boris en zijn vrienden van de Parel liggen ons na aan het hart. De Parel is een voorziening in Roeselare, die buitengewoon onderwijs en ondersteuning biedt aan kinderen met een verstandelijke beperking. We deden een oproep om ons tijdens de wandeltocht te laten sponsoren voor De Parel. De voorziening kan het geld goed gebruiken om snoezel- en spelmateriaal aan te kopen.”

De jonge zusjes kregen onderweg gezelschap van familie en medewerkers van De Parel. De actie inspireerde heel wat mensen om een gift te doen. De teller staat voorlopig op 2.866,23 euro. “Daar zijn we super tevreden mee”, zeggen de zusjes. Ook mama Isabel is trots. “Naast de steun van familie en vrienden kwamen er giften van onbekenden, veel meer dan we hadden gehoopt. We hebben al gebeld met de directeur van De Parel. Ook hij was ferm onder de indruk”, aldus Isabel. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.