Jonge voetballer Zulte Waregem test positief, match tegen Club Brugge en Charleroi uitgesteld

De positieve coronatest bij de U18 heeft geen impact op de A-kern van Zulte Waregem. © belga
Olaf Verhaeghe

Het coronavirus spaart ook het jeugdvoetbal niet. Na een positieve test bij een van de spelers van de Elite U18 van SV Zulte Waregem moest de competitiematch tegen Club Brugge uitgesteld worden. De hele kern wordt nu getest vooraleer de trainingen weer kunnen hervatten. Iedereen zal sowieso negen dagen in quarantaine moeten waardoor de U18 ook volgend weekend niet kan spelen. Zulte Waregem vermoedt dat hun speler besmet raakte op school.

Een van de U18-spelers van SV Zulte Waregem voelde zich eind vorige week wat slapjes en liet zich uit voorzorg testen op het coronavirus. Toen die test zaterdag positief bleek, schakelde de club snel. De uitwedstrijd bij Club Brugge die zaterdagnamiddag om 14 uur stond gepland, werd uitgesteld en aan alle spelers van de Elite U18 van Essevee werd gevraagd om zich te laten testen.

“We vermoeden dat de betrokken speler de besmetting op school opliep”, aldus Sciandri Jacques, woordvoerder van SV Zulte Waregem. “Het belangrijkste is dat we het protocol perfect hebben kunnen volgen. De resultaten van de tests verwachten we vandaag, of ten laatste morgen. Bij de eerste tests duiken geen nieuwe besmettingen binnen de ploeg op.”

De wedstrijd van komend weekend voor de ploeg van coach Frederik D’hollander, thuis tegen Sporting Charleroi, komt sowieso te vroeg. Alle spelers gaan als ‘hoogrisicocontact’ immers negen dagen in quarantaine. Pas na een tweede testronde zullen de trainingen kunnen worden hervat en kan de U18 opnieuw aan competitievoetbal denken. Impact op de A-kern van Zulte Waregem is er niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier