Jonge tweeling uit Dadizele schittert vanaf maandag in Tik Tak

Geert en Melissa samen met tweeling Louise en Juliette: "Onze dochters zijn spontaan, maar iets op commando laten doen is niet evident." (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Philippe Verhaest

Amper anderhalf jaar oud zijn Louise en Juliette, maar maandag schitteren ze op het kleine scherm. De schattige tweeling is straks te zien in de nieuwe ‘Tik Tak’-afleveringen en dat maakt de ouders nu al apetrots. “Dit is een geweldige souvenir voor later”, zegt mama Melissa Deliaert.

Ketnet Junior ging in het voorjaar op zoek naar jonge kinderen om de nieuwe afleveringen van het legendarische Tik Tak extra kleur te geven. De oproep viel bij Melissa Deliaert (29 en haar man Geert Seys (29) allesbehalve in dovemansoren en ze besloten om hun schattige tweelingdochtertjes Louise en Juliette van anderhalf jaar oud in te schrijven.

Tik Tak is voor heel veel mensen pure nostalgie en dat is bij ons niet anders”, glimlacht ze. “We toonden onze dochtertjes nu al de afleveringen uit onze kindertijd via YouTube en daar genoten ze keer op keer van. Net daarom leek het ons leuk om onze kans te wagen.”

Kandidaten moesten een ouderwetse brief naar de VRT sturen. “Echt oldskool. Ik besloot om de brief in naam van Louise en Juliette neer te pennen en liet hen zichzelf uitgebreid voorstellen. Een energieke en vrolijke tweeling die gek is op bananen.”

Aprilgrap

Veel hoop op een selectie koesterden Melissa en Geert niet, want ruim 3.000 ouderparen hoopten dat hun zoon of dochter tot de veertig gelukkigen zou behoren.. “Maar op 1 april kreeg ik een telefoontje van Ketnet”, vervolgt Melissa. “Met de melding dat Juliette en Louise erbij waren. Ik kon het eerst niet geloven. Een aprilgrap, dacht ik. Maar het was bittere ernst. Uiteindelijk waren we door het dolle heen. Onze dochtertjes in Tik Tak, wie had dat ooit durven dromen?” Woensdag 17 april trok het hele gezin richting Reyerslaan om de opnames af te werken. “Gepakt en gezakt zijn we naar Brussel vertrokken. Met voldoende speelgoed en voeding mee, want hoewel Juliette en Louise slechts twee uur effectief zouden gefilmd worden, zouden de opnames een hele dag in beslag nemen. De enige voorwaarde was dat onze dochters dezelfde outfit zouden dragen. En dat die uit felle kleurtjes zou bestaan.”

Dit smaakt wel naar meer. Vanaf maandag hebben we twee kleine bekende Dadizeelnaartjes in huis rondhuppelen

Van bij de eerste stap die de tweelingzusjes op de heilige televisiegrond zetten, veroverden ze de harten van het hele Tik Tak-team. “We konden de ‘oohs’ en ‘aahs’ amper tellen”, geniet Melissa duidelijk nog na. “Het was een fantastische dag. Bijwijlen wel lang wachten en we moesten ook wat improviseren. Zo hebben ik Louise en Juliette te eten gegeven in de gang naast de studio en net op dat moment wandelde Frank Deboosere voorbij. Best grappig.”

Samen voor televisie

Nu wachten Melissa en Geert in spanning de grote première van ‘hun’ Tik Tak-aflevering af. “Maandag is het zover. Om 9 uur ‘s ochtends komen onze dochters een eerste keer op televisie. We zullen met z’n allen klaar zitten. We werken allebei als verpleegkundige in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper en onze shift begint gelukkig pas later. De decoder is al ingesteld, want de passage van Louise en Juliette in Tik Tak willen we nooit meer verliezen. Al onze vrienden en familieleden zijn verwittigd en de collega’s willen het moment ook voor geen geld ter wereld missen. Het wordt echt genieten.” De opnames zelf hebben Louise en Juliette met brio afgewerkt, klinkt het.

Louise en Juliette in actie in 'Tik Tak'. Maandag volgt de première op televisie. (gf)
Louise en Juliette in actie in ‘Tik Tak’. Maandag volgt de première op televisie. (gf)© (gf)

“Ze moesten onder andere een banaan eten en met een doos en belletjes aan de slag gaan. Onze dochters zijn erg spontaan, maar peuters op commando iets laten doen, is nog altijd geen evidentie. Gelukkig liep alles die dag van een leien dakje.” “De eerste televisie-ervaring van Louise en Juliette smaakt naar meer”, zegt Melissa. “Ik heb zelf nog gefigureerd in Spoed, Mega Mindy en Ben X. Ergens zit het dus wel in het bloed, denk ik. Eén iets is zeker: vanaf maandag hebben we twee bekende Dadizelenaartjes in huis!” (PVH)

Info: ‘Tik Tak’ met Louise en Juliette Seys is op Ketnet Junior te zien op maandag 16 september om 9 uur, dinsdag 17 september om 9.25 uur, woensdag 18 september om 10.35 uur, donderdag 19 september om 6 uur en vrijdag 20 september om 6.25 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier