In de zondagcompetitie van eerste provinciale bij Vlaanderens Liefhebbersvoetbalbond behaalde JS enkele weken geleden haar zoveelste titel. JS Wervik speelde haar eerste wedstrijden in de Hellestraat. Secretaris Noël Bossuyt is zowat het boegbeeld van de club die praktisch om de vijf jaar kampioen speelt. "Blij dat ik dit nog mag meemaken", lacht Noël die de vader is van schepen Geert Bossuyt.

Noël was er bij toen JS een halve eeuw geleden boven de doopvont werd gehouden. Café Volkshuis in de Molenstraat was toen het eerste clublokaal. "Zolang mijn gezondheid dit toelaat zet ik me in voor JS zegt het manusje van alles bij de Jonge Sportvrienden. "Mijn zonen Dave en Dieter zijn eveneens actief betrokken in het bestuur van de club."

Voorzitter van de Jonge Sportvrienden is Ronny Vantomme. "We zijn best fier dat onze club aan haar vijftigste verjaardag toe is", zegt de voorzitter. "Onze fototentoonstelling geeft een idee van wat JS al die jaren reeds meegemaakt heeft. De vele trofeeën en ingekaderde ploegfoto's illustreren ons rijk verleden. Spijtig genoeg verloren we meer dan honderd bekers, foto's en documenten toen een verwoestende brand ons clublokaal, snookercafé Poseidon in de Komenstraat, volledig in de as legde.

Dat was ergens halfweg de jaren negentig. We zorgden toe voor een ongekende solidariteitsactie in Wervik om de getroffen uitbaters van ons lokaal te steunen. Jonge Sportvrienden telde toen nog twee teams."

(LV)