Jonge speler KSV De Ruiter verliest strijd tegen slepende ziekte

Redactie KW

Jonas Dejonghe uit Roeselare heeft de strijd tegen een slepende ziekte verloren. Hij voetbalde bij de beloften van SV De Ruiter en volgde tot vorig jaar les op de sportschool in Meulebeke.

Dinsdag is op 19-jarige leeftijd Jonas Dejonghe overleden aan een slepende ziekte. De Roeselarenaar, vorig jaar afgestudeerd aan de Vilo sportschool in Meulebeke, verdedigde tot vorig jaar de kleuren van KSV De Ruiter. De voetbalvereniging reageert bijzonder geschokt.

“Jonas is zijn voetbalcarrière als duiveltje begonnen bij KSV De Ruiter”, aldus jeugdverantwoordelijke Gino Vanhaelewyn. “Hij doorliep alle jeugdreeksen bij ons tot vorig jaar bij de beloften. Toen werd bij hem leukemie vastgesteld en was hij verplicht om te stoppen. Een spijtige zaak want in deze jongeman zag ik echt een opkomend talent die zeker als middenvelder in ons eerste elftal zou geraken, gezien we nu een echte jeugdpolitiek voeren. Jonas was trouwens niet het enig aangesloten lid binnen de club want vader Geert was ook afgevaardigde van de beloften. De club reageert natuurlijk geschokt en zal op zijn eigen manier afscheid nemen. Dit weekend zal elke jeugdploeg één minuut stilte houden, vanaf de U15 gecombineerd met het dragen van een rouwband. Jonas is trouwens niet het eerste jeugdlid die we verliezen. Twee jaar geleden stierf ook iemand in een verkeersongeval op ons gehucht.”

Er zal in intieme kring afscheid genomen worden van Jonas.

(TD/SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier