Jonge sommeliers in spe proeven en selecteren Sommelierblend 2019

De leerling-sommeliers zijn bezig met wijnen te proeven en te selecteren. © EF
Redactie KW

Dinsdag is de nieuwe cuvée geboren van Ter Groene Poorte uit Brugge. De leerlingen van het specialisatiejaar hebben hun nieuwe Sommelierblend Ter Groene Poorte 2019 samengesteld.

Ter Groene Poorte levert jaar na jaar topsommeliers af, wijnkenners die het totale recept kennen om wijn te serveren, degusteren en zelf te samen te stellen. Daarom gaan de leerlingen van het Specialisatiejaar sommelier al sinds jaar en dag naar Heuvelland bij wijnboer Martin Baquart van het domein Entre deux Monts,om zelf de druiven te oogsten. Maar dan begint het pas. Na de oogst wordt er geperst, gegist en finaal gebotteld. Maar hiervoor dient de wijn eerst samengesteld te worden uit verschillende cuvées en druivenvariëteiten om uiteindelijk (de) nieuwe Sommelierblend Ter Groene Poorte 2019 af te leveren.

Vandaag was het dan zover, de nieuwe cuvée wordt geboren. De leerlingen moeten er een selectie maken van diverse wijnen waarmee ze dan uiteindelijk hun blend gaan maken. Het is niet zo eenvoudig en evident dat leerlingen jaarlijks een droge, stille witte sommelierblend samenstellen en een échte mousserende wijn. Deze worden overigens ook geserveerd in de didactische restaurants Bistro Ter Groene Poorte en Restaurant Casserole.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier