Jonge ouders die hun kindje verloren willen nu lotgenoten financieel steunen

Lotgenoten met van links naar rechts Silke Farasyn en haar man Manuel Cuylle en Jason Bomberna en zijn vriendin Iris Vandewalle. (Foto JS) © Johan Sabbe
Redactie KW

Twee jonge ouderparen uit Wijnendale bij Torhout en uit Zwankendamme slaan de handen in elkaar voor een benefiet. Dat doen ze nadat ze elk hun baby aan zware aandoeningen verloren hebben.

Manuel Cuylle en Silke Farasyn uit Wijnendale zijn de ouders van Liezet. Hun dochtertje stierf toen het twee maanden oud was. Jason Bomberna en Iris Vandewalle uit Zwankendamme mochten Vince amper negen dagen in hun leven koesteren. Hun wereld stortte in, maar in volle rouw raapten ze hun moed samen om via benefietacties geld in te zamelen voor ouders van wie een baby overleden is en de kosten hoog oplopen.

Fonds MiraLouise bij neonatologie

De aanzet tot de benefietacties kwam van Jason (22) en Iris (21). Zij kregen niet alleen de klap van het verlies van Vince te verwerken, maar vonden na verloop van tijd ook peperdure rekeningen voor medische kosten in de brievenbus, waarvan fikse bedragen niet door het ziekenfonds terugbetaald werden. En dus begonnen ze steunkaarten, wafels en sleutelhangers te verkopen om financieel niet kopje-onder te gaan. “Toen dat echter meer opbracht dan we zelf nodig hadden, besloten we om met de initiatieven door te gaan om er lotgenoten mee te steunen”, zegt Iris. “Via de behandelende arts van het AZ Sint-Jan hoorden we over het Fonds MiraLouise dat binnen dat ziekenhuis de dienst neonatologie steunt. Plus: kwamen we te weten dat Manuel en Silke, die we op dat moment nog niet kenden, een duur implantaat voor hun dochtertje Liezet wellicht niet door de verzekering terugbetaald zouden krijgen. En dus namen we met hen contact op met het voorstel om een deel van onze opbrengst af te staan.”

“We vonden dat een fantastisch gebaar vanwege Jason en Iris”, zeggen Manuel (31) en Silke (28). “Uiteindelijk betaalde de verzekering toch en besloten we om ons wagonnetje aan de locomotief van Jason en Iris vast te hangen.” Straks helpen ze mee de Benefiet Vince voorbereiden, op zaterdag 2 mei in zaal Albatros in Zeebrugge. Vanaf 18 uur kunnen de aanwezigen er van een barbecue genieten, gevolgd door een dessertbuffet en een gezellig samenzijn. Volwassenen betalen daarvoor 20 euro en kinderen tot 12 jaar 12 euro. “We zoeken nog helpende handen voor het dessertbuffet én een muziekgroepje dat gratis de avond wil opluisteren”, zegt Silke. “We hopen op zo’n 200 aanwezigen.”

Kaarten voor de benefiet: Iris Vandewalle, 0471 28 76 57 of Silke Farasyn, 0473 77 45 18. Info: www.vince-benefiet.webnode.be.

(JS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad