Jonge moeder komt tussen bij vechtpartij aan station Brugge

Redactie KW

Een jonge moeder kwam maandagmorgen tussen bij een vechtpartij in het station van Brugge. Ze haalde er twee 15-jarige kemphanen uit elkaar. “Het leek me eigenlijk niet meer dan normaal”, zegt ze. “Ik heb nooit gevreesd dat ze zich tegen mij zouden keren.”

Twee tieners van 15 jaar kregen het maandagmorgen aan de stok in het station van Brugge. De twee begonnen elkaar te duwen en trekken, maar lagen al snel op de grond te vechten. Daarbij moest één van de twee duidelijk het onderspit delven. “Ik zag plots een groepje mensen samen staan”, zegt Nele D. (35) uit Sint-Michiels. “Maar toen ik dichterbij kwam, zag ik dat ze rond de twee jongens stonden. Niemand leek in te grijpen. Terwijl één van hen duidelijk rake klappen kreeg.”

Hij zei dat de andere jongen een klikspaan was en dat ze daarom ruzie hadden

Daarom deed de jonge moeder van twee kinderen het dan maar zelf. Ze greep de sterkste van de twee tieners vast en trok hem van de andere. “Hij was daardoor toch duidelijk even van zijn melk“, zegt ze. “Ik vroeg hem of hij dat normaal vond en sprak wat op hem in. Hij zei dat de andere jongen een klikspaan was en dat ze daarom ruzie hadden. Ondertussen was de politie er snel bij en konden zij het verder afhandelen.”

Eén van de twee jongens klaagde over pijn in het hoofd en werd preventief naar het ziekenhuis gebracht. De twee kennen elkaar van op school. Een situatie die voor Nele, die zelf in een Brugse school werkt, niet onherkenbaar is. “Misschien daarom dat ik er nooit echt bij stil gestaan heb”, zegt ze. “Bij ons op school zijn er vaker incidenten. Ik ga eigenlijk altijd uit van de goedheid van de mensen. Daarom denk ik nooit dat ze zich wel eens tegen mij kunnen keren. Mijn man noemt me er soms naïef in, maar tot nu toe is het toch altijd op die manier gelukt.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier