Jonge lockdownmuzikanten geven nieuwjaarsconcert als ze 2.021 euro inzamelen voor Rode Kruis

‘Stort minstens 1 euro op de rekening van het Rode Kruis, afdeling Oostende’. Deze oproep lanceerden de piepjonge muzikanten Sil en Nelle Persoons. Halen ze het bedrag van 2.021 euro tegen nieuwjaarsdag, dan geven ze een online nieuwjaarsconcert, zo beloven ze.

Sil en Nelle blijven zich inzetten voor het goede doel. Ditmaal zamelen ze geld in voor het Rode Kruis met de belofte een online nieuwjaarsconcert te geven.©Jeffrey Roos JRO
Sil en Nelle blijven zich inzetten voor het goede doel. Ditmaal zamelen ze geld in voor het Rode Kruis met de belofte een online nieuwjaarsconcert te geven.©Jeffrey Roos JRO

Sil en Nelle Persoons, respectievelijk 13 en 11, haalden tijdens de eerste lockdown de krantenkoppen. Elke dag speelden ze met hun trompet en hoorn op een andere plaats in Oostende. Dat deden ze voor de mensen uit de zorg die aan het werk bleven tijdens die eerste zware coronamaanden. “We wilden zo iedereen danken voor hun inzet”, vertelt Sil. “Die mensen verdienden dat, want ondanks de moeilijkheden bleven ze steeds hun werk doen.”

Stickerverkoop

Het was niet de eerste en zeker ook niet de laatste stunt van het duo. Vorig jaar zamelden Sil en Nelle nog geld in voor vzw Boven de Wolken door als straatmuzikant op te treden. Hun nieuwe stunt is er opnieuw eentje voor het goede doel. “Het Rode Kruis heeft dit jaar niet gemakkelijk”, legt Nelle uit. “De inkomsten uit de jaarlijkse stickerverkoop zijn bijna volledig weggevallen. En dat terwijl hun werking niet gesubsidieerd wordt en ze volledig afhangen van giften of inkomsten uit bijvoorbeeld die stickerverkoop. We mogen ook niet vergeten dat de mensen van het Rode Kruis hard nodig zijn.”

Uitdaging

Sil en Nelle dagen de Oostendenaars uit om minstens één euro te storten voor de lokale Oostendse afdeling van het Rode Kruis. “We hopen dat iedereen zijn goed hart laat zien en duidelijk laat blijken hoe hard we het werk van de vrijwilligers van het Rode Kruis appreciëren”, benadrukt Sil.

Waarom we het doen? We vinden het gewoon fijn anderen te helpen

Maar er is meer. De vele stortingen worden beloond. “Als we tegen nieuwjaarsdag 2.021 euro verzamelen, dan geven we een online nieuwjaarsconcert voor iedereen”, klinkt het. “Nu, mensen mogen gerust ook 40 euro of meer storten. Giften van meer dan 40 euro zijn in 2020 voor zestig procent fiscaal aftrekbaar.”

Meer dan welkom

“Gewoon omdat we bezig zijn met onze medemens”, antwoordt het duo als we hen vragen waarom ze zich telkens inzetten voor een ander. “Muziek maakt mensen blij. Voor ons is het fijn om te doen, het brengt anderen plezier en we dragen ons (klein) steentje bij voor het goede doel.”

“Elke steun is meer dan welkom”, reageert afdelingsverantwoordelijke Stefaan Platteeuw. “We beleven een bijzonder moeilijk jaar. De stickerverkoop is voor ons de belangrijkste bron van inkomsten en aangezien dat weggevallen is, moeten we het zien te redden dankzij giften zoals die van Sil en Nelle. We zijn hen daar erg dankbaar voor en we hopen dat ze het beoogde doel halen.”

Storten kan vanaf 1 euro op het rekeningnummer van het Rode Kruis, afdeling Oostende, en dat is BE97 7360 1853 5249.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.