Dag Cédric, alles goed? Al wat bekomen van de Tour de France?
...

Dag Cédric, alles goed? Al wat bekomen van de Tour de France?Dat valt goed mee. Ik merk de vermoeidheid natuurlijk nog een beetje. De voorbije maand heb ik mijn bed amper gezien. (lacht) Ik zorg dat ik zeker anderhalf uur voor de renners wakker ben om aan hun ontbijt te beginnen en 's avonds ben ik een van laatsten die naar zijn kamer trekt. Het zijn lange dagen, maar ik heb het ervoor over. En gelukkig ben ik iemand die niet veel slaap nodig heeft.Je bent amper 19 jaar. Hoe komt een Worldtour-ploeg dan bij jou terecht?In de zomer van 2019 ben ik afgestudeerd aan Hotelschool Ter Duinen en kort daarna kreeg ik bij Wanty-Gobert de kans om mee te gaan naar de Dauphiné. Fantastisch nieuws natuurlijk! Ik ben al jaren gek van de koers en ga regelmatig zelf fietsen. Kunnen koken bij een koersploeg was een beetje als een droom die uitkwam. En blijkbaar moet ik daar een goede indruk nagelaten hebben, want toen Lotto-Soudal dit jaar een nieuwe kok zocht, kwamen ze bij mij terecht.En dan meteen naar de Tour de France, de grootste en drukste koers van het jaar.Dat was oorspronkelijk niet het plan. In een normaal seizoen had ik eerst de Tirreno en daarna de Giro gedaan. Maar toen was er corona en besliste de eerste kok van Lotto om er mee te stoppen. Plots kreeg ik het mooiste programma: eerst met de renners mee op stage, daarna de Ronde van Polen, de Tour de Wallonie en vervolgens de Tour.Stond je er dan drie weken helemaal alleen voor?Ik was de enige kok van de ploeg, maar had veel steun van mijn 'rechterhand' Eric Vanderaerden. Hij reed rond met de foodtruck en hielp bij het opdienen en afruimen. Maar koken deed ik dus wel alleen.Dus alle complimenten waren ook aan jou gericht.Dat krijg je dan, hé. (lacht)Had je eigenlijk veel contact met de renners?Ja hoor! En ook met de andere leden van de omkadering. Ik probeerde altijd om samen met hen aan tafel te zitten en nadien nog wat na te praten. En in de gangen van het hotel kwam ik al eens iemand tegen van een andere ploeg. Je zit gewoon middenin het circus.Lees verder onder de fotoZijn het sympathieke renners bij Lotto-Soudal?Zeker! Het is een fantastische bende en ze kwamen regelmatig een praatje slaan. Ewan is echt een toffe gast, altijd in voor een babbeltje. En dan gaat het niet alleen over de koers of over het eten. Ook Gilbert en Degenkolb zijn een paar keer mijn foodtruck binnengestapt. En Steff Cras is na zijn opgave zowat een hele dag bij mij gebleven. Het waren vier geweldige weken en ik voelde me echt deel van het team.En was jij dan ook degene die de menu mocht samenstellen?Grotendeels wel, maar alles verliep in samenspraak. Ik bepaalde wat er op het bord kwam en de diëtiste zei hoeveel ervan gegeten mocht worden. En natuurlijk luisterde ik ook naar de renners zelf. Dan stuurde ik een whatsappje om te vragen waar ze zin in hadden. Ewan eet bijvoorbeeld graag rood vlees en De Gendt is fan van ribbetjes. Daar hield ik wel rekening mee. En eigenlijk verbruiken die renners zoveel dat het vooral lekker moet zijn wat je op tafel zet. Ik weet nog dat ik eens côte à l'os had klaargemaakt en een dag later won Ewan de rit. Het moet natuurlijk gezond zijn, maar een goed stuk vlees kan zeker geen kwaad.Met twee ritzeges was het best een succesvolle Tour voor Lotto-Soudal. Goed gevierd in Parijs?Ik ben zondagnamiddag al naar huis teruggekeerd. Mijn werk zat erop en Parijs is nu niet de ideale bestemming om een feestje te houden. Je moet het ook niet overschatten. Veel renners en stafleden gaan na de laatste rit gewoon rustig naar huis.En hoelang mag je nu uitblazen van je eerste grote ronde?Niet lang. (lacht) Ik heb vanmorgen (dinsdag) mijn foodtruck helemaal gekuist en volgende week vertrek ik naar de Ronde van Italië.Dat wordt opnieuw een drukke maand.Dat wel, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Dit is echt een droomjob. Je komt op veel verschillende plaatsen, in mooie hotels, ziet prachtige landschappen, er is het contact met de renners,.... Ik kan me niet meer voorstellen dat ik de rest van mijn leven in een vaste keuken zou werken.